0.4 C
Trondheim
søndag, april 11, 2021

/

-Blodig urettferdig og en streik som burde vært unødvendig

Torsdag troppet ordfører Rita Ottervik opp med marsipankake til de streikende ved St. Olavs.

- Annonse -

Av Jan Vestre

Forrige uke gikk nærmere 500 sykehusansatte ut i streik med krav om bedre pensjonsvilkår for deltidsansatte. Neste uke trappes streiken ytterligere opp.

Torsdag fikk 19 nye ansatte ved St. Olavs beskjed om at de vil bli tatt ut i streik fra og med tirsdag.

-Det er helt uforståelig at de sykehusansatte må streike for noe som burde vært helt opplagt. Like rettigheter og like pensjonsvilkår, uavhengig av stillingsprosent og hvor man jobber, er et prinsipp vi i Arbeiderpartiet stiller oss 100% bak.

Det var en engasjert Rita Ottervik som torsdag formiddag hadde tatt turen innom de streikende ved St Olavs Hospital. Med seg hadde trondheimsordføreren en diger marsipankake og mange lykkeønskninger.

-Veldig inspirerende for alle som står streikevakt at ordfører Rita Ottervik tok seg tid til å komme innom, forteller streikeleder Sigmund Eidem (bildet)

-Det å stå streikevakt er noe som tar på i lengden. Derfor er det viktig med oppmuntringer og støtte underveis, forklarer Ottervik.

Streikeleder og hovedtillitsvalgt ved St. Olavs Sigmund Eidem er glad for ordførerens støtte.

-Fagforbundet ved St. Olavs setter stor pris på all støtten vi opplever å ha fått i denne streiken. Når ordføreren tar seg tid til å besøke oss, og attpåtil spanderer kake, så er det utrolig inspirerende for alle de som står på for å få ut budskapet.

Tirsdag var også AP-leder Jonas Gahr Støre innom de streikende ved St. Olavs. Eidem tror Ottervik og Støres besøk har mye å si når det gjelder å få frem budskapet.

-I tillegg til at det motiverer, betyr det også mye for å få tyngde bak kravet. Håpet er at direktørene nå merker seg den massive støtten streiken har hos både politikere og befolkning.

Neste uke vil 19 ansatte til taes ut i streik ved St. Olavs Hospital.

Ottervik tror kravet til de streikende er noe de aller fleste støtter, uavhengig av politisk tilhørighet.

-Så absolutt. Det denne streiken først og fremst handler om er hvorvidt de som tjener minst og har en liten stillingsprosent skal ha de samme rettighetene som alle andre.

Og når det gjelder den aktuelle marsipankaka så var det av typen “lukket valnøtt”. Og ja – det var “kjøpekake”.

-Når det kommer til dette med kakebakst så er det nok best for alle parter at det blir overlatt til fagfolk, avslutter Ottervik med et smil

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Annonse -
4,110FølgereLik

Siste saker:

ANNONSE:
4,110FølgereLik
ANNONSE:
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;