12.9 C
Trondheim
søndag, september 26, 2021
- Annonse -spot_img

SVERRESBORG: Stiller spørsmål rundt habilitet til tidligere bygningssjef

Nabostrid rundt planlagt firemannsbolig i Oscar Wistings vei på Byåsen.

- Annonse -

Selskapet Oscar Wistings vei 15 AS ønsker å erstatte dagens tomannsbolig i Oskar Wistings vei 15 på Byåsen med en firemannsbolig med parkeringskjeller.

Byggsakskontoret godkjente rammesøknaden for tiltaket i februar, noe som fikk flere naboer til å reagere.

I en felles klage på vedtaket skriver naboene at utbygger har bagatellisert konsekvensene når det gjelder solforhold og tap av utsikt. Det hevdes videre at den nye firemannsboligen vil bli “stor og ruvende” og at den er “lite tilpasset omkringliggende bebyggelse”.

Naboene stiller også spørsmåltegn ved om forvaltningslovens habilitetsbestemmelser er ivaretatt. Dette da en tidligere bygningsjef i kommunen har eierinteresser i prosjektet.

Habilitet

Hovedaksjonær (80%) i Oscar Wistings vei 15 AS er selskapet Osloveien Utvikling AS. Dette selskapet har fire aksjonærer, hvorav alle eier 25% hver. Jsn Invest AS er én av de fire aksjonærene.

Bak Jsn Invest AS står Bente Haugrønning som satt som bygningssjef i Trondheim kommune fra januar 2000 til september 2004.

Naboer til Oscar Wistings vei 15 på Byåsen stiller spørsmål hvorvidt forvaltningslovens habilitetsbestemmelser er
ivaretatt. (Fra saksparpirene)

Bygningsrådet behandlet tidligere denne uken klagen. I sitt saksfremlegg fastholder rådmannen at prosjektet er “godt tilpasset strøket og eiendommen både i volum, form og farge”, og at det ikke vil føre til en “vesentlig forringelse” av nabotomtenes kvaliteter.

Rådmannen skriver videre at man har vurdert om byggesakskontoret har vært inhabil i saken (forvaltningsloven § 6, 2. ledd), men at man ikke har har funnet belegg for dette.

At en tidligere bygningssjef har eierinteresser i prosjekter medfører ikke at det
foreligger noen spesiell interesse for sakens utfall i forvaltningen, understreker rådmannen.

Rådmannens innstilling ble enstemmig vedtatt av politikerne i bygningsrådet og saken er nå sendt Fylkesmannen i Trøndelag for endelig avgjørelse.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

ANNONSE:spot_img

LES OGSÅ