- Annonse -

Mia Guldteig Lien (15) tok sølv under ungdoms-OL i Aserbajdsjan

Trondheimsjenta fortsetter å imponere og viste denne uken nok en gang hvorfor hun er å regne blant Europas beste lengdehoppere.

- Annonse -

Du kan merke deg navnet først som sist. Med medaljer i flere store mesterskap i både inn- og utland, har 15 år gamle Mia Guldteig Lien denne sesongen fått sitt gjennombrudd som friidrettsutøver.

Og det er først og fremst i lengdegropa at idrettskometen fra Ranheim IL har imponert.

Etter en 4. plass under innendørs NM på Hamar i februar, kvitterte Guldteig Lien med en 2. plass under Världsungdomsspelen i Gøteborg og en 1. plass under Bislett games i juni.

Mia Guldteig Lien (bildet) sikret Norge sølvmedalje i lengde for kvinner under ungdoms-OL i Aserbadsjan. (Foto: privat)

Under torsdagens lengdekonkurranse for kvinner i ungdoms-OL i Baku i Aserbadsjan, knallet 15-åringen til igjen. Med et bestehopp på solide 6,15 sikret Guldteig Lien andreplassen, kun 6 cm bak Mariia Horielova fra Ukraina.

-Mia hadde strupen på kniven lenge, både under kvalik og i finalen. Da hun vet at det kun skal ett godt hopp til for å snu hele konkurransen klarte hun å holde hodet kaldt, forteller en storfornøyd trener Jon Olav Bjørhusdal.

Guldteig Lien leverte forøvrig et monsterhopp på 6,27 under kvaliken, men dette ble ikke godkjent som personlig rekord på grunn av for mye medvind. Det var allikevel tellende i konkurransen.

EYOF-rekorden innehas av den russiske lengdestjernen Daria Klishina med 6,46.

European Youth Olympic Festival (EYOF), eller ungdoms-OL som det kalles på norsk, samler annethvert år Europas beste idrettsutøvere i aldersklassen 14-18 år.

Mesterskapet har fungert som springbrett for flere norske idrettsprofiler som Marit Bjørgen, Emil Hegle Svendsen, Gro Hammerseng og Christina Vukicevic .

LES OGSÅ

- Annonse -

Siste saker:

ANNONSE: