0.4 C
Trondheim
søndag, april 11, 2021
- Annonse -spot_img

Skal rassikre område langs Nidelva – etablerer splitter ny elvepromenade

280 meter lang steinfylling skal hindre utglidninger når Studentersamfundet utvides.

- Annonse -

Studentersamfundet har siden det ble reist i 1929 vært et av Trondheims mest ikoniske landemerker. Nå skal studentenes storstue få sin etterlengtede utvidelse i form av et nytt bygg på rundt 4500 kvadratmeter.

Men før arbeidet på den såkalte fengselstomta bak Samfundet kan starte, må kvikkleira og skråningen ned mot Nidelva stabiliseres. Dette planlegges gjort ved at det bygges en støttefylling langs elva som kan fungere som motvekt til ovenforliggende masser.

Området markert med rødt viser hvor den nye steinfyllingen vil gå. (Foto: Google Maps)

Den planlagte fyllingen, som på det meste vil gå 16 meter ut i Nidelva, vil være 280 meter lang og strekke seg fra Elgeseter bru til Nidelven Terrasse. På toppen av steinfyllingen vil det etableres et helt nytt parkareal.

Fyllingen vil føre til store visuelle endringer av Nidelva og være godt synlig fra både Marinen, Elgeseter bru og Bakklandet. Det er derfor lagt stor vekt på at fyllingen naturlig skal tilpasse seg omgivelsene og bli en del av en helhetlig landskapsløsning.

Steinfyllingen vil på det meste gå 16 meter ut i Nidelva. (Kart: Trondheim kommune)

Selv om tiltaket vil påvirke strømningsforholdene i Nidelva, skal ikke livet i elva påvirkes i noen større grad i følge undersøkelser.

NTNU og Trondheim kommune har spyttet inn 7,5 millioner kroner hver i tiltaket.

Forslag til detaljregulering av det aktuelle området er innom bygningsrådet den 6. august før det sendes videre til sluttbehandling i bystyret.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Annonse -

LES OGSÅ

LES SISTE HEIMDALSBLADETspot_img
- Annonse -
ANNONSE:
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;