1.8 C
Trondheim
søndag, april 11, 2021
- Annonse -spot_img

Slik vil rådmannen rydde opp i sparkesykkel-kaoset

Anbudskonkurranse, faste utleiepunkt og fjerning av ulovlig utplasserte sparkesykler.

- Annonse -

Henslengte el-sparkesykler på fortau og busslommer har de siste ukene skapt frustrasjon hos syklister og gående i Trondheim. Uvettig bruk av de batteridrevne kjøretøyene har i tillegg skapt flere trafikkfarlige situasjoner.

Nå tar rådmannen grep og kommer med følgende forlag hvis politikerne går inn for å tillate utleie av el-sparkesykler på kommunal grunn.

  • Utleie kan kun skje fra bestemte steder og etter retningslinjer gitt av Trondheim kommune.
  • Det skal utlyses en konkurranse om hvem som skal få kontrakt for å drive kommersiell utleie av el-sparkesykler i Trondheim kommune på de vilkår som kommunen stiller.
  • Det skal betales gategrunnsleie for utleie av areal til el-sparkesyklene og lignende virksomhet på lik linje med annen næringsvirksomhet.
  • El-sparkesykler for utleie på kommunal grunn uten avtale er ikke tillatt og el-sparkesyklene vil bli fjernet for utleieaktørens regning.

Ifølge rådmannen har Trondheim kommune fått flere henvendelser fra kommersielle aktører som ønsker å starte opp med utleie av el-sparkesykler i Trondheim.

Ikke alle har funnet det nødvendig å vente på tillatelse. I juni utplasserte firmaet “Ryde Technology” flere elsparkesykler på kommunal grunn uten å ha fått klarsignal.

Miljø og folkehelse

Formannskapet skal neste uke ta stilling til om Trondheim i likhet med Oslo, Bergen og Stavanger skal tillate utleie av el-sparkesykler fra kommunal grunn.

I sitt saksfremlegg kommer rådmannen inn på el-sparkesyklenes negative effekt på miljø og klima. En el-sparkesykkel som leies ut har nemlig en beregnet varighet på kun 2-18 måneder, noe som i et klima- og miljøperspektiv ikke er spesielt gunstig.

LES OGSÅ: Suste avgårde på el-sparkesykkel – ble påkjørt av bil

Rådmannen har heller ikke tro på at el-sparkesyklene vil redusere bruken av personbil da bruken vil være konsertert til sentrumsnære områder av byen. Rådmannen mener tvert imot at el-sparkesyklene vil virke negativt inn på folkehelsa da mange vil bruke sparkesykkelen istedenfor å gå.

Rådmannen mener allikevel at Trondheim som en teknologi-by skal være positiv til ny teknologi og nye fremkomstmidler.

Saken behandles i formannskapet tirsdag 13. august

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

PÅ FORSIDEN NÅ

LES OGSÅ

HER KAN DU LESE HEIMDALSBLADETspot_img
ANNONSE:
ANNONSE:

Siste saker:

font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;