- Annonse -

Trondheimsjenta Olea Villa Furre (26) deltar i lag-EM i friidrett

Representerer Norge på 3000 meter hinder under helgens ETCH i Sandnes.

- Annonse -

SISTE: Villa Furre leverte et flott løp og satte ny pers under lørdagens 3000 meter hinder. 26-åringen høstet mange lovord for løpet fra NRK-kommentator og olympisk mester på 800 meter Vebjørn Rodal.

European Athletics Team Championships First League, eller lag-EM, arrangeres denne helgen i Sandnes. 11 nasjoner konkurrerer mot hverandre i 18 individuelle øvelser og to stafetter. 

Og med både Ingebrigtsen-brødrene, Karsten Warholm og Karoline Grøvdal på plass skulle det ligge det an til flere norske seire.

En av de som denne helgen får sin debut på det norske landslaget er Selsbakk friidretts Olea Villa Furre (26)

Selv om Trondheimsjenta startet med friidrett først i fjor har hun på kort tid vist at hun er god nok til å krangle med de beste. Da Villa Furre forrige helg deltok på sitt første NM kvitterte hun med bronse på 3000 meter hinder.

Denne helgen skal hun på nytt løpe 3000 meter hinder, men denne gangen med den norske landslagstrøya.

-Det å få løpe på samme lag som brødrene Ingebrigsten, Karsten Warholm og Karoline Grøvdal vil bli en stor opplevelse og noe som motiverer veldig til videre satsing, forteller Villa Furre.

Villa Furre har under Selsbakk-trener Tore Bergans hatt en formidabel utvikling siden hun begynte å trene i januar 2018.

-Olea er et glimrende eksempel på at det i friidretten er mulig å hevde seg i toppen selv om man skulle begynne å trene først i voksen alder.

LES OGSÅ

- Annonse -

Siste saker:

ANNONSE: