0.7 C
Trondheim
fredag, mars 5, 2021
-Annonse-

NEDRE CHARLOTTENLUND: Vil fortette i område med stor kulturhistorisk verdi

Byggesakskontoret mener tiltaket slik det er skissert vil forrige strøkets karakter og har avslått søknaden.

Det er selskapet Zolen og Månen AS som ønsker å bygge fire eneboliger på 3 etasjer på to fradelte parseller i Hasselbakkvegen 4.

Eiendommen ligger et steinkast unna Rotvollfjæra og er ifølge byantikvaren en del av et område med stor antikvarisk og kulturhistorisk interesse på Nedre Charlottenlund.

Planene har vakt liten begeistring hos “Selskapet til Charlottenlund Vel” som er en velforening for boliger i Hasselbakkvegen og Nordlivegen.

Velforeningen er ikke imot at det fortettes men mener det er viktig at nye boliger ikke blir for dominerende og at de ikke bryter med strøkets karakter.

Utbygger ønsker å fortette området markert i rødt med fire eneboliger i 3 etasjer. Planene har vakt liten begeistring hos naboer og byantikvar. (Foto: Google Maps)

Det vises blant annet til de tyskbygde firemannsboligene i Sjøvegen som i dag er strengt regulert, samt øvrig småhusbebyggelse i Hasselbakkvegen hvor flere av boligene har verneklasse B og C.

Velforeningen mener prosjektet bør reduseres til to boliger med 2 etasjer. Dette for at byggene skal få mer grøntareal rundt seg.

Det er en oppfatning som deles av Byantikvaren som mener antall boliger bør reduseres. Videre mener man bebyggelsen i større grad bør tilpasse seg typologien i området.

Sjøvegen på Nedre Charlottenlund består av flere firemannsboliger som tyskerne bygde under krigen. Bygningene er i dag sterkt regulert (Foto: Google Maps)

Byggesakskontoret vedtok denne uken å avslå rammesøkanden til utbygger.

Det vises til at den omsøkte bebyggelsen ikke ivaretar den omkringliggende verneverdige bebyggelsen, strøkskarakteren og områdets høye antikvariske og kulturhistoriske interesse.

Videre påpekes det at utbygger ikke har hensyntatt innspill fra forhåndskonferansen med Byggesakskontoret og tilbakemeldingene fra Byantikvaren.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

PÅ FORSIDEN NÅ

PLAN- OG BYGGESAKER

LES SISTE HEIMDALSBLADET
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;