8.7 C
Trondheim
mandag, september 26, 2022

-Alt for mange står på venteliste til kulturskolen!

Den kommunale kulturskolen i Trondheim er et fantastisk tilbud. Problemet er at en stadig mindre andel av elevene i Trondheimsskolen har fått plass i kulturskolen siden 2005.

Kjetil Utne 
Høyres fraksjonsleder i Kultur-, idrett- og friluftslivkomiteen

Mens folketallet har økt med 26 % har antall kulturskoleplasser økt med kun 8 %. Rundt 2000 står på venteliste.Derfor er jeg glad for at Arbeiderpartiet snudde og til slutt støttet Høyre i at det trengs en opptrappingsplan for kulturskolen.

Det gjenstår likevel ennå å se om dette blir fulgt opp i form av bevilgninger.

Bystyret behandlet nettopp kulturskoleplanen. I slike saker er det viktig at kulturlivet blir hørt. Dessverre hadde rådmannen glemt å sende planen på høring og Arbeiderpartiet ønsket ikke å lytte til kulturlivet. Men fordi Høyre presset på ble en høring likevel gjennomført.

En rekke gode innspill kom da:

  • Vi trenger tilbud for skapende skriving og film
  • Samarbeidet med museene må styrkes
  • Skolelokalene som brukes av kulturskolen må tilrettelegges bedre
  • Skolekorpsene mangler instruktører og plass i kulturskolen for sine aspiranter
  • Mange private eller ideelle kulturskoletilbud trenger støtte for å kunne gi et rimelig tilbud til unge i lavinntektsfamilier

Mesteparten av dette ble etter forslag fra Høyre, Venstre, Pensjonistpartiet og Fremskrittspartiet tatt inn i kulturskoleplanen. Med unntak av at Arbeiderpartiet ikke ønsker å støtte de private kulturskolene.

Alt ligger nå til rette for at flere kan få plass i en enda bedre kommunal kulturskole. Denne saken viser hvor viktig det er for oss politikere å lytte til hva folk mener.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her