-2.2 C
Trondheim
fredag, desember 2, 2022

Huset til Jon Martin (53) rister – utbygger mente nabovarsel var unødvendig

-At vi kanskje burde ha varslet litt bredere er noe vi får ta til etterretning, sier daglig leder i Rett Hjem Bolig AS, Christoffer Søbstad.

- Annonse -

Det pågående spuntarbeidet ved boligprosjektet «Heimdalsporten» har skapt stor frustrasjon hos beboere i området Vestre Rosten og Sivert Thonstads vei på Heimdal.

Beboerne kaller bråket «uutholdelig» og er redd spuntingen vil kunne føre til både setningsskader og skade på vann- og avløpsrør. Flere skal ha vært i kontakt med eget forsikringsselskap for å rådføre seg.

En av de som de siste dagene har tatt til sosiale medier for å lufte sin frustrasjon er John Martin Hærnes (53).

-Det verste er at spuntingen ikke er mer tidsbegrenset enn den er. Nå er det leven og spetakkel fra 7 om morgenen til 19 om kvelden. Hvordan mener utbygger at folk skal kunne leve i et slikt bråk?

Hærnes har bodd i Heimdals-området siden 90-tallet og har på den tiden hatt flere store byggeprosjekt i eget nærområde.

-Slik vil det alltid være når man bor i en by. Det jeg imidlertid reagerer på i denne saken er at utbygger ikke har tatt seg bryet med å orientere nabolaget om det kommende arbeidet. Og hva med familiebarnehagen som ligger like ved? Skal ungene gå rundt med øreklokker hele dagen, spør Hærnes.

-Forstår at folk reagerer

Daglig leder i Rett Hjem Bolig AS, Christoffer Søbstad, forstår at enkelte kan synes det blir mye bråk.

-Ja, det har vi ikke noe problemer med å forstå. Når det gjelder dette med å orientere beboere i området så ble det jo i forbindelse med behandlingen av byggesaken sendt ut nabovarsel til et stort antall beboere.

-Men hvordan forventer dere at folk skal kunne lese seg til at dette er et byggeprosjekt som vil kreve omfattende spuntarbeid? Hadde det ikke vært greit å sende ut et lite «ekstravarsel» før dere begynte med spuntingen?

-Nå ble de aller nærmeste naboene varslet før vi satte i gang med spunting. At vi kanskje burde ha varslet litt bredere er noe vi får ta til etterretning. Nå skal det også nevnes at vi før spuntingen startet satte ut rystelsemålere i 6 forskjellige hus i tillegg til at det ble foretatt befaring ved ytterlige fire hus med tanke på eventuelle setningsskader.

Det vil i årene fremover bli en storstilt utbygging på Vestre Rosten. De fire blokkene fremst i bildet er prosjektet «Heimdalsporten» (Illustrasjon: Rett Hjem Arkitekter)

«Heimdalsporten» vil når det står ferdig bestå av 199 boenheter. De to første byggene (B og D) vil bestå av 93 boenheter og skal etter planen være innflytningsklare neste høst.

De to neste byggene (A og C) vil stå ferdig henholdsvis 1/2 og ett år etter det igjen.

-Hvor lenge må beboere i området holde ut med spuntingen?

-Vi jobber så raskt vi kan og regner med å være ferdig med arbeidet i løpet av en liten måned, avslutter Søbstad.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: