Kjell (73) og Ranheimsavisa har støttet nærmiljøet med 1.4 millioner kroner

Men nå teller den skriveglade pensjonisten på knappene.

- Annonse -

I snart åtte år har Ranheimsavisa.no skrevet om små og store hendelser i nærmiljøet på Ranheim. Den superlokale nettavisa ble startet av Asbjørn Olsson (75) og Kjell Artnzen (73) da sistnevnte gikk av med pensjon fra stillingen som personalsjef ved Trondheim Kino.

-Det å gå rundt uten å ha noe å gjøre har aldri vært noe for meg. I månedene før jeg gikk av med pensjon ble det derfor en del tid i den såkalte tenkeboksa. Jeg måtte finne noe å vettugt å fylle pensjonisttilværelsen med – gjerne noe som kunne være til glede for andre, forteller Arntzen.

-Så landet du på Ranheimsavisa?

-Jeg har alltid likt å skrive, og så trives jeg godt ute blant folk. Det å kunne kombinere disse to tingene og samtidig være med på å løfte frem mye av det positive som skjer i bydelen følte jeg måtte være midt i blinken.

Redaktør i Ranheimsavisa Kjell Arntzen (bildet) får mange tips til saker når han rusler rundt på Ranheim.

-Hvilke saker er det som fenger mest?

-Saker om barn og unge, og ting som skjer ute i lag og foreninger. Ja, også busstilbudet da. Eller rettere sagt mangelen på det. Etter omleggingen til AtB i august har nemlig mange på Ranheim fått et mye dårligere busstilbud, noe vi har viet en del spalteplass til den siste tiden, forteller Arntzen.

1.4 millioner

I løpet av årene Ranheimsavisa har holdt på, er det solgt annonseplass til lokalt næringsliv for rundt 1.4 millioner kroner – penger som uavkortet har gått til ulike formål i lokalsamfunnet.

For i Ranheimsavisa er det nemlig skralt med honorarer og møtegodtgjørelser.

-Ranheimsavisa er et 100% dugnadsprosjekt hvor alt blir gjort på frivillig basis. Det eneste vi trekker fra er faktiske kostnader vi eventuelt måtte ha til materiell, utstyr og rekvisita, forklarer Arntzen som legger til at det så langt i år er overført hele 180.751 kroner til ulike formål.

Redaktør i Ranheimsavisa er fast inventar på Extra Arena under Ranheims hjemmekamper. Her på «Folketribunen» som Ranheimsavisa var med å samle inn penger til.

Men selv om Arntzen stortrives i rollen som redaktør så merker han at det enkelte ganger kan ta på. I tillegg til å skrive så og si alle sakene er det også 73-åringen som står for både regnskap og den daglig driften.

Støtte

-Det er ikke så lett å få folk til å bidra når de hører at de ikke får betalt. Jeg skjønner at ikke alle har tid til å sette seg ned å skrive lange artikler i en travel hverdag, men kanskje har man muligheten til å sende oss et lite bilde med en kort tekst, spør Arntzen.

For selv om aktiviteten er stor på Facebook-gruppa «Ranheimsavisa Venner» med nærmere 3000 medlemmer, så er ikke folk like flink til å tipse om saker til nettavisa.

-Nei, dessverre så ser vi at det er det mye vi kunne ha skrevet om, men som har gått oss hus forbi. Skal Ranheimsavisa kunne fortsette å være et lokalt medietilbud for folk på Ranheim så er vi helt avhengig av at folk tipser oss, understreker Arntzen som innrømmer at han teller på knappene.

-Egentlig hadde jeg tenkt å gi meg med Ranheimsavisa nå i år, men ble overtalt til å fortsette. Hva som eventuelt skjer neste år har jeg ikke bestemt meg for ennå. Det avhenger nok en del av om folk blir flinkere til å sende bilder og slikt.

Og skulle Kjell Arntzen gi seg så vil det mest sannsynlig være kroken på døra for Ranheimsavisa. Og legges Ranheimsavisa ned så vil man heller ikke kunne fortsette å støtte gode formål i bydelen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ