19.8 C
Trondheim
tirsdag, august 16, 2022

Selger utviklingstomt på Brøset for 800 millioner

Statsbygg og Trøndelag fylkeskommune håper å få solgt den 340.000 kvadratmeter store tomten før jul.

- Annonse -

Brøset er det området som kanskje har aller størst utviklingspotensial i Trondheim. Eiendommen øst for sentrum har en lang historie og eies i dag av Statsbygg og Trøndelag fylkeskommune.

-Det er svært gledelig at vi nå er kommet frem til en løsning som åpner området for utvikling i tråd med kommunenes ønsker om en klimavennlig bydel, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg.

Områdeplanen legger opp til at det kan bygges ca. 1700 boliger på Brøset. Totalt er tomtearealet på ca. 340.000 kvm og eksisterende bygningsareal på ca 19.000 kvm BTA.

Statsbygg har innhentet en uavhengig verdivurdering av eiendommen, som anslår markedsprisen til over 800 millioner kroner.

Avtalen om å selge eiendommen sikrer også finansieringen av et nytt bygg for St. Olavs hospital sin psykiatriske avdeling, som i dag ligger på Brøset. Det nye psykiatribygget skal bygges i Østmarka. 275 millioner kroner av salgsinntektene vil gå til det nye psykiatribygget.

Fremtidsrettet miljøbydel

I henhold til områdeplanen skal Brøset utvikles til å bli en fremtidsrettet miljøbydel. Målet er å skape en bydel som er klimanøytral, og samtidig et bomiljø som er godt og attraktivt å leve i.

Statsbygg og Trøndelag fylkeskommune eier til sammen 16 av bygningene på området. Tre av disse er delvis fredet, og resten har varierende antikvarisk verdi.

Det er utarbeidet en mulighetsstudie for to av de delvis fredede bygningene, som viser muligheter for ombygging til leiligheter og kontorlokaler.

Øvrige bygninger eies av Trondheim kommune og medfølger ikke i handelen. I områdeplanen er også ca. 10 prosent av arealene avsatt til skole, barnehage og helse- og velferdssenter.

Statsbygg og Trøndelag fylkeskommune er i dialog med Trondheim kommune om et mulig direktesalg av disse arealene. Hvis kommunen ønsker å kjøpe arealene vil de bli trukket ut av eiendomssalget.

I fremdriftsplanen for salget legges det opp til oppfølgingsmøter og befaringer til og med uke 48. Det legges opp til budfrist i uke 49 og påfølgende budrunde.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

PÅ FORSIDEN NÅ

LES SISTE HEIMDALSBLADETspot_img
ANNONSE: