13.2 C
Trondheim
søndag, september 25, 2022

-Nedleggelse av Vistamar er meningsløst

Bystyrerepresentant for Pensjonistpartiet Svein Otto Nilsen, er redd AP, SP, MDG og SV ønsker å gå inn for å legge ned kommunens behandlingssenter i Spania.

Svein Otto Nilsen 
Bystyrerepresentant for Pensjonistpartiet

Høyre, Venstre og Pensjonistpartiet ønsker i sitt budsjettforslag å redde Vistamar. Jeg er redd for at flertallet med AP, SP, MDG og SV ønsker å gå for nedlegging.

I Trondheim er det fine tilbud til innbyggerne som har nedsatt styrke og balanse, men uansett hvor gode tilbud kommunen har, kan en ikke kompensere for de forhold som er spesielt ved Vistamar.

Mange av brukerne er eldre, og melder om at de i vinterhalvåret er redd for å gå ut grunnet is og snø. Derfor velger de å komme til Vistamar for å vedlikeholde gangfunksjon og korte ned perioden de ikke kan aktivisere seg ute.

Her får brukerne mulighet for å komme seg ut på tur uten å bekymre seg for å falle. Dette fører til økt psykisk helse, noe som igjen fører til økt motivasjon og treningsglede. Det er ikke mulig å få til et tilsvarende tilbud i kommunen.

Helseeffekten av å gå daglige turer er som kjent nødvendig for å bevare helsa og bo lengst mulig hjemme. Vistamar er en lærebedrift for mange unge studerende fysioterapeuter, helsefagarbeidere, aktivitører, vernepleiere og sykepleiere.

For opplæringskontoret er Vistamar et viktig rekrutteringsvirkemiddel når helsefag- og aktivitørlærlingene skal søke lærlingplass i kommunen. Ved Vistamar tilbys studenter en unik praksis som gir innsikt og erfaring med tverrfaglig samhandling.

Jeg har fremdeles et håp om at bystyret ønsker å se på muligheten for at flere kommuner i Trøndelag kan være interessert i Vistamar. Det er viktig at alle steiner snues i denne saken.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her