Kvikkleira gjør at «nye» Kjøpmannsgata forsinkes

Vanskeligere enn først antatt å skulle beregne skredsikkerheten.

- Annonse -

En mulig omregulering av deler av bryggerekka til boliger gjør at den nye områdeplanen for Kjøpmannsgata og Krigsseilerplassen nå forsinkes.

Det er Kommunedirektøren som opplyser dette i en orientering til formannskapet.

Årsaken er at det er vanskeligere enn først antatt å skulle beregne skredsikkerheten. Bryggerekka i Kjøpmannsgata ligger nedenfor flere kvikkleiresoner, og det er knyttet stor usikkerhet til hvordan en utglidning på andre siden av elva vil kunne påvirke bryggene.

Da det i dag ikke finnes noen anerkjent metode for å vurdere sekundærvirkninger av et eventuelt skred, så fører dette ifølge Kommedirektøren til en del utfordringer i planarbeidet.

Dette da kravet fra myndighetene er at man ved en omregulering til boliger må kunne dokumentere skredsikkerheten.

(Illustrasjon: Kjellgren Kaminsky)

Det var i 2014 at bystyret ba Kommedirektøren (rådmannen) om å fremme en reguleringsplan for Kjøpmannsgata som skulle «ivareta bygningsmiljøet» og «skape økonomisk grunnlag for å investere i bevaring og vitalisering av bryggene».

Våren 2017 inviterte Trondheim kommune og Statens vegvesen til en åpen internasjonal plan- og designkonkurranse. Formålet var å finne et helhetsgrep som kunne løfte og vitalisere Kjøpmannsgata.

Konkurransen ble vunnet av svenske Mareld landskapsarkitekter AB og Kjellgren Kaminsky architecture AB.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ