17.9 C
Trondheim
lørdag, mai 30, 2020

/

Vil bygge 5. etasjes blokk i villaområde

-Alt for ruvende, mener kommunen og viser til bystyrets vedtak om kvalitet i fortettingen.

To huseiere i Skyåsvegen har sammen med et lokalt investeringsselskap, sendt en forespørsel til Byplankontoret hvor man ber om et drøftingsmøte rundt egne byggeplaner.

Tanken er å rive dagens to eneboliger og erstatte disse med en 5. etasjes boligblokk med 25 leiligheter. Det legges vekt på å tilby større 4- og 5-roms leiligheter, noe man mener er mangelvare i dagens marked.

Byplankontoret mener imidlertid at prosjektet, slik det er skissert, mangler “tilstrekkelig kvalitet” til at man ser det “fruktbart” å invitere til noe drøftingsmøte.

Slik ser utbygger for seg boligblokken i Skyåsvegen. (Illustrasjon: HEAT arkitekter)

Det vises til bystyrets vedtak om kvalitet i fortettingen, hvor det heter at “fortetting i etablerte småhusområder” skal skje på en måte som ikke “vesentlig forringer” bomiljøet til øvrige naboer.

Det poengteres også at selv om Trondheim kommune har en aktiv fortettingpolitikk så er det ikke slik det er ønskelig med fortetting over alt.

Byplankontoret mener både utnyttelsesgraden og byggehøyden i innsendte planer er alt for høye. Det understrekes imidlertid at Byplankontoret gjerne tar imot et nytt prosjekt som er “bedre tilpasset stedskarakteren i området”.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Siste saker:

2,955FølgereLik