-2.2 C
Trondheim
fredag, desember 2, 2022

Ingen påkobling av Johan Tillers veg til E6 på mange år ennå

Byggingen av ny vegforbindelse mellom Industrivegen og Hårstadkrysset vil tidligst kunne starte i 2022.

- Annonse -

Statens vegvesen har siden høsten 2018 jobbet med et forprosjekt som har sett på ulike alternativer for en eventuell forlengelse av Johan Tillers veg.

Miljøpakken hadde håpet å være i havn med prosjektet iløpet av vinteren, men arbeidet har av ulike årsaker tatt lenger tid enn først planlagt.

-Forprosjektet vil bli sluttført i løpet våren. Det vil deretter bli tatt opp i Miljøpakkens ulike organer som vil bestemme hva som skal skje videre, forteller kommunikasjonskoordinator i Miljøpakken, Kristin Gjærevoll.

Forsinkelsen gjør at en eventuell forlengelse av Johan Tillers veg dermed skyves ut i tid.

-En byggestart i 2021 fordrer at endelig planforslag er klart iløpet av juni. Det skal holde hardt da forprosjektet ennå ikke er ferdig. Slik det ser ut nå så vil byggingen tidligst kunne starte i 2022, forklarer Gjærevoll.

HÅRSTADKRYSSET: En forlengelse av Johan Tillers veg frem til Hårstadkrysset (bildet) på E6 vil gi betydelig mindre biltrafikk gjennom Heimdal sentrum

En forlengelse av Johan Tillers veg frem til Hårstadkrysset var lenge en del av Miljøpakkens portefølje.  Prosjektet ble tatt ut da kostnadene knyttet til ny E6 ble større enn først antatt.

Planen den gang var å legge deler av Johan Tillers veg i en miljøkulvert under bakken mellom Industriveien og E6. Hvilken løsning man nå eventuelt vil gå for gjenstår å se.

I likhet med tverrforbindelsen mellom Heimdalsvegen og Industriveien, så vil en påkobling av Johan Tillers veg til E6 føre til betydelig mindre biltrafikk gjennom Heimdal sentrum.

En forlengelse av Johan Tillers veg er tidligere beregnet å koste 4-500 millioner.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: