-2.7 C
Trondheim
onsdag, desember 1, 2021

Midlertidig grensekontroll i Trøndelag

Kontroll ved 12 ulike grenseoverganger

- Annonse -

MELDING FRA POLITIET I TRØNDELAG

Det er besluttet midlertidig personkontroll på indre Schengen-grense i 10 dager fra og med mandag 16. mars. Målet er å begrense smittespredning fra personer som ankommer Norge fra utlandet. Antall grenseovergangssteder vil inntil videre ikke reduseres eller stenges som følge av dette.

Trøndelag politidistrikt gjennomfører grensekontroll i tett samarbeid med Tolletaten og andre samvirkeaktører på grenseoverganger i Trøndelag. Politiet vil utøve personkontroll ved Trondheim lufthavn Værnes, i havner og på de 10 grenseovergangene vi har i politidistriktet.

Politiet kommer ikke til å være til stede og gjennomføre kontrolltiltak på alle grenseovergangssteder til enhver tid, men vil velge tid og sted for kontroller med utgangspunkt i løpende vurderinger.

Personkontroll ved indre Schengen-grense betyr at alle reisende som drar til eller fra landet må være forberedt på å vise gyldig legitimasjon. For norske statsborgere er pass eneste gyldige id- og reisedokument utenfor Norden.

Dette gjelder både på flyplasser, havner og grenseoverganger langs veiene. Det anbefales derfor å medbringe pass for å lette grensekontrollen, også ved reiser innenfor Norden.

Personer som har vært på reise utenlands skal være i karantene i 14 dager fra den dagen de kom hjem. Fra 17.03.20 gjelder dette også reiser fra Sverige og Finland, men uten tilbakevirkende kraft.

Restriksjonene gjelder i hovedsak persontrafikk. Godstrafikk vil fortsette å gå som normalt.

I Trøndelag er det tolv grenseoverganger, alle til Sverige (Kilde:wikipedia)

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -
4,110FølgereLik
- Annonse -

Siste saker:

ANNONSE: