18.7 C
Trondheim
tirsdag, august 11, 2020

/

-Folk bør ta en pause fra nyhetene

Kjell Arntzen (74) er ikke redd for å bli koronasyk. Han er mer engstelig for hva den pågående "unntakstilstanden" skal gjøre med folks mentale helse.

Av Jan Vestre

-I krisetider er det ekstra viktig at man ikke mister evnen til å glede seg over de små tingene i hverdagen. En god start kan være å ta små pauser fra alt som heter nyheter og sosiale medier.

Bydelsnytt møter Kjell Arve Arntzen (74) utenfor bydelsmuseet ved den gamle jernbanestasjonen på Ranheim. 74-åringen har planlagt en gåtur ned til Hansbakkfjæra for, som han sier, “lufte topplokket litt”.

-Sitter man hjemme blir det gjerne til at man stadig går inn på nettavisene for å se om det er noe nytt. Jeg har alltid vært en nyhetshungrig person, men nå føler jeg at jeg er i ferd med å nå et metningspunkt når det gjelder koronaviruset, forteller Arntzen som til daglig driver den lokale nettavisen Ranheimsavisa.

Kjell Arve Arntzen (74) trives godt i Hansbakkfjæra. -En gåtur gjør godt for både kropp og hode, sier den aktive ranheimspatrioten.

Den siste uken har Arntzen derfor byttet ut de vanlige nyhetssakene med helt andre ting.

-Vi kjører nå blant annet en serie med noe så banalt som gamle “Pekka og Toivonen”-historier. Tilbakemeldingene fra leserne har så langt vært positive. Folk trenger noe å le av og ikke minst noe som kan få tankene over på noe annet enn koronaviruset.

-Du anbefaler folk å ta pauser fra sosiale medier også?

-Når man ikke lenger kan treffe folk på de vanlige arenaene så er det viktig å finne andre måter å være sosial på. Slik sett er Facebook fantastisk. Men også her dreier det meste seg nå om koronaviruset. Skal man ha en “time-out” så kan det være lurt å logge seg av.

Arntzen forteller at han den siste tiden har lagt merke til en stadig skarpere tone på sosiale medier.

Kjell Arve Arntzen mener det er viktig å ta pauser fra både nyheter og sosiale medier. -Mange er i ferd med å nå et metningspunkt når det gjelder koronaviruset, sier Arntzen.

-Dette har nok sammenheng med usikkerheten som nå rår. Mange sliter med tunge tanker og er bekymret for fremtiden. At man i en slik situasjon kanskje sier ting man egentlig ikke mener er ikke så rart. Det er imidlertid noe som kun er med på å gjøre situasjonen enda vanskeligere.

Arntzen som selv har vært plaget med angst og depresjon, har dette rådet til folk som nå måtte slite.

-Vi må tenke mindre på ting som ligger utenfor egen kontroll og som vi uansett ikke kan gjøre noe med. Fokuser heller på ting i hverdagen som du faktisk kan gjøre noe med.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3,269FølgereLik

Siste saker:

3,269FølgereLik