3.8 C
Trondheim
søndag, oktober 25, 2020
- Annonse -

-Folk bør ta en pause fra nyhetene

Kjell Arntzen (74) er ikke redd for å bli koronasyk. Han er mer engstelig for hva den pågående "unntakstilstanden" skal gjøre med folks mentale helse.

-I krisetider er det ekstra viktig at man ikke mister evnen til å glede seg over de små tingene i hverdagen. En god start kan være å ta små pauser fra alt som heter nyheter og sosiale medier.

Bydelsnytt møter Kjell Arve Arntzen (74) utenfor bydelsmuseet ved den gamle jernbanestasjonen på Ranheim. 74-åringen har planlagt en gåtur ned til Hansbakkfjæra for, som han sier, “lufte topplokket litt”.

-Sitter man hjemme blir det gjerne til at man stadig går inn på nettavisene for å se om det er noe nytt. Jeg har alltid vært en nyhetshungrig person, men nå føler jeg at jeg er i ferd med å nå et metningspunkt når det gjelder koronaviruset, forteller Arntzen som til daglig driver den lokale nettavisen Ranheimsavisa.

Kjell Arve Arntzen (74) trives godt i Hansbakkfjæra. -En gåtur gjør godt for både kropp og hode, sier den aktive ranheimspatrioten.

Den siste uken har Arntzen derfor byttet ut de vanlige nyhetssakene med helt andre ting.

-Vi kjører nå blant annet en serie med noe så banalt som gamle “Pekka og Toivonen”-historier. Tilbakemeldingene fra leserne har så langt vært positive. Folk trenger noe å le av og ikke minst noe som kan få tankene over på noe annet enn koronaviruset.

-Du anbefaler folk å ta pauser fra sosiale medier også?

-Når man ikke lenger kan treffe folk på de vanlige arenaene så er det viktig å finne andre måter å være sosial på. Slik sett er Facebook fantastisk. Men også her dreier det meste seg nå om koronaviruset. Skal man ha en “time-out” så kan det være lurt å logge seg av.

Arntzen forteller at han den siste tiden har lagt merke til en stadig skarpere tone på sosiale medier.

Kjell Arve Arntzen mener det er viktig å ta pauser fra både nyheter og sosiale medier. -Mange er i ferd med å nå et metningspunkt når det gjelder koronaviruset, sier Arntzen.

-Dette har nok sammenheng med usikkerheten som nå rår. Mange sliter med tunge tanker og er bekymret for fremtiden. At man i en slik situasjon kanskje sier ting man egentlig ikke mener er ikke så rart. Det er imidlertid noe som kun er med på å gjøre situasjonen enda vanskeligere.

Arntzen som selv har vært plaget med angst og depresjon, har dette rådet til folk som nå måtte slite.

-Vi må tenke mindre på ting som ligger utenfor egen kontroll og som vi uansett ikke kan gjøre noe med. Fokuser heller på ting i hverdagen som du faktisk kan gjøre noe med.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

PÅ FORSIDEN NÅ

Etterforsker voldtekt av 6 år gammel jente på vei hjem fra skolen

Politiet ber alle som var utendørs i området fra Breidablikk skole - Mentz Skjetnes vei og Distriktslege Øverlids vei i tidsrommet mellom kl. 14.00 og kl.15.00 fredag 23. oktober om å melde seg for politiet på tipstelefon 73 48 94 00

LES OGSÅ

Søker arbeidsglade unge pensjonister

Martin Hoem (55) søkte hundrevis av jobber uten napp. Nå skal heimdalingen hjelpe andre seniorer med restarbeidsevne inn igjen på arbeidsmarkedet.

Benedikte (15) gikk ut med tretten 6’ere

Da Benedikte Holm Håheim var 3 år tjuvlånte hun morens mobil for å sende tekstmeldinger. Forrige uke gikk hun ut av 10. trinn med skyhøyt karaktersnitt.
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;