Foreslår eget sykkelfelt i Søndre gate

Vil frigjøre plass til 30 parkeringsplasser i gata

- Annonse -

Formannskapet skal denne uke diskutere forslag til nye sykkeltiltak i Søndre gate og Kongens gate.

Det foreslåtte tiltaket for Søndre gate går i hovedsak ut på å merke opp sykkelfelt mot kjøreretningen fra Kongens gate til Olav Tryggvasons gate.

I dag har biltrafikk som kjører nordover Søndre gate påbudt venstresving inn Olav Tryggvasons gate, siden det er reservert kun for buss og taxi i de andre retningene.

For å bedre fremkommeligheten til buss og utrykningskjøretøy er det vedtatt at kun buss skal kunne kunne kjøre vestover i Olav Tryggvasons gate i krysset ved Søndre gate.

Privatbiler vil dermed ikke ha noen lovlig vei videre hvis de kjører nordover Søndre gate. I skiltplanen til revidert prøveprosjekt foreslås det derfor at Søndre gate skiltes enveiskjørt mellom Dronningens gate og Olav Tryggvasons gate.

Det foreslås følgende endringer:

  • Nytt gangfelt i forlengelsen av Thomas Angells gate som erstatter dagens. Dette vil frigjøre areal til omtrent 35 nye parkeringsplasser til biler og sykler.
  • Antall p-plasser til bil økes med fire fra 15 til 19.
  • Det etableres 30 nye p-plasser til sykkel i gata.
  • Taxiholdeplassen flyttes til motsatt side av gata og blir sørgående. Det vil gjøre det lettere for taxi å komme seg ut av sentrum uten å benytte Olav Tryggvasons gate.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ