-Vi kan ikke forskuttere kapasiteten til en skole hvor tomta ikke er kjøpt

Marte Løvik (SP) er kritisk til nye dispensasjoner fra skolekapasiteten på Ranheim.

- Annonse -

Mens det i dag er god plass ved barneskolene på Ranheim så er situasjonen på ungdomstrinnet en helt annen. Både ved Markaplassen og Charlottenlund er kapasiteten tilnærmet sprengt.

Inntil planlagte Granås ungdomsskole står ferdig vil derfor nye boligprosjekt i bydelen være avhengig av dispensasjon fra bestemmelsene om tilstrekkelig skolekapasitet.

Så langt har ikke dette vist seg å by på noe større problem. Politikerne har nemlig vært mer rundhåndet med dispensasjonene enn det kommuneadministrasjonen har vært.

Når det gjelder Ranheimsområdet så innvilget bygningsrådet i 2019 dispensasjon for fire ulike boligprosjekt med tilsammen 415 boenheter. I februar i år gav politikerne grønt lys for ytterligere 120 boenheter.

Tilsammen er det nå gitt dispensasjon for totalt 535 nye boenheter på Ranheim.

Skeptisk

I bygningsrådets møte den 21. april skal nok en dispensasjonssøknad behandles. Denne gangen er det Trym Bolig som søker dispensasjon for 22 rekkehus i boligprosjektet «Ranheim Vestre»

I sin dispensasjonssøknad viser ansvarlig søker (Varmbobygg AS) til Granås skole som om noen år vil avlaste Markaplassen ungdomsskole.

Marte Løvik (Sp) hvordan en av skolens 3D-printere fungerer.

Gruppeleder i Senterpartiet Marte Løvik er skeptisk til at man allerede nå tar med en fremtidig Granås skole i regnestykket.

-Vi kan ikke forskuttere kapasiteten til en skole hvor tomta ennå ikke er kjøpt. Det må gjøres flere forpliktende avtaler enn bare det at det er satt av midler.

Løvik er ofte rundt på skolebesøk. Hun mener det er viktig at det lyttes til de som til daglig kjenner de høye elevtallene på kroppen

-Kommunen har ikke bare ansvaret for at det blir gitt god undervisning. Vi har også et stort ansvar for at elever og ansatte har gode arealer. Derfor kan vi ikke forsette å fylle opp skolene til bristepunktet slik det gjøres nå.

Løvik som også stemte imot dispensasjonen som ble gitt i februar, mener det er viktig at ting blir gjort i riktig rekkefølge.

-Når det gjelder Markaplassen skole så kan ikke denne fylles opp mer enn det som allerede er gjort. Skal det gies flere dispensasjoner så må vi enten ha kommet lengre med kjøp av tomt for Granås skole eller så må vi ha en plan for å øke arealet til Markaplassen.

Saken behandles i bygningsrådet tirsdag 21. april.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ