Mandag kunne barn og unge i Brundalen og Charlottenlund skolekorps endelig møtes igjen til felles korpsøvelse.
I skolegården på Charlottenlund ungdomsskole var det tegnet opp sirkler på asfalten som viste hvor de enkelte skulle stå – alle med minimum to meters avstand til hverandre.
For korpset er nøye med å følge retningslinjene som kommer fra helsemyndighetene.
-Det blir jo en del ekstra logistikk og mye å passe på, men den jobben tar vi gjerne. Å kunne få spille sammen igjen er noe både musikantene og vi foreldre har ventet på lenge, forteller en fornøyd korpsmamma Jorun Kristin Bremseth.
I tillegg til å ha yngstedatteren med i korpset, sitter Bremseth også i styret hvor hun har ansvaret for rekruttering, profilering og kommunikasjon.
Hun forteller at det er nå på våren at mesteparten av rekrutteringen vanligvis skjer, og at man i år derfor har måttet tenke annerledes.
-I dag skulle vi egentlig hatt den faste instrument-prøvedagen. Det er en dag hvor elever som skal begynne i 3. trinn fra høsten kan komme og få bli kjent med korpset og å få prøve ulike instrument. Det ble det jo ikke noe av. Vi har heller ikke fått jobbet opp mot skolene slik som vi pleier. Vi har derfor jobbet en del med å få ut budskapet på andre måter, forklarer Bremseth.
Noen av de som denne ettermiddagen var glad for å være tilbake på korpsøvelse var Ylva Elise Ekli Gabrielsen (15), Ruben Bjugan Haugen (13) og Eirin Bremseth Hollås (12 1/2)
Ylva Elise har spilt saksofon siden hun begynte i korpset som 7-åring. Hun er ikke tvil om hva hun har savnet mest de siste ukene.
-Helt klart det å kunne få treffe alle de andre igjen. Det å spille i skolekorps er veldig sosialt. Her finner man raskt nye venner, forteller 15-åringen som håper hun snart også kan få lov til å begynne på skolen igjen.
Også Ruben håper på snarlig oppstart av skolen igjen.
-Det kan bli lange dager. Det var ok i starten men nå begynner det å bli veldig kjedelig, forklarer 13 åringen, som har spilt i korpset i fire år.
Eirin forteller at hun synes det er kjekt med hjemmeskole, men at hun er glad for at korpsøvelsene nå har startet opp igjen
-Det blir ikke helt det samme å skulle øve på egenhånd og på videokonferanse. Noe av det som gjorde at jeg begynte i korps istedenfor andre aktiviteter var fellesskapet i gruppa og alt det sosiale rundt, forklarer Eirin som har spilt klarinett i 6 år.
Både Ylva, Ruben og Eirin ønsker seg nå flere aspiranter inn i korpset.
-Det å spille i korps er kjempeartig og veldig sosialt. Her spiller alle på lag – bokstavelig talt. I et korps er det ingen som må sitte på benken, forteller de.
Og for den som ønsker å finne ut mer om Brundalen og Charlottenlund skolekorps og hva det vil si å spille i korps kan finne mer informasjon på korpsets hjemmeside og Facebook
Selv om det blir en annerledes 17. mai feiring så lover Bremseth at det også i år vil bli korpsmusikk på nasjonaldagen.
-Å, ja! Det er det vi øver til nå. De som vil se og høre oss vil få anledning til det både på Brundalen og Charlottenlund. Klokka 11 spiller vi på Jakobsli Park. Derfra marsjerer vi, med musikk og trommemarsj, til Brundalen skole. Der blir det nasjonalsang ca klokka 12. Etterpå marsjerer vi videre til Charlottenlund skole, hvor det blir nasjonalsang klokka 13,
DETTE ER BRUNDALEN OG CHARLOTTENLUND SKOLEKORPS:
- Tidligere Brundalen Skolekorps og Charlottenlund skoles musikkorps ble i 1987 slått sammen til det som i dag heter Brundalen og Charlottenlund skolekorps (BCSK). Etter flere års samarbeid med nabokorps utover på 2000-tallet, ble korpset gjenreist som eget korps i 2011.
- Korpset består av rundt 100 musikanter fra 3. trinn på barneskolen og opp til siste år på videregående. Musikantene er delt inn i hovedkorps (ca 45 stk), juniorkorps (ca 30 stk) og aspiranter (ca 25 stk)..
- Korpset har hatt en eventyrlig utvikling og rekruttering etter re-etableringen, og er i dag et av byens største skolekorps, med solid, foreldredrevet drift, og økonomi. Det er øvinger hver mandag på Charlottenlund ungdomsskole.