10.3 C
Trondheim
tirsdag, september 27, 2022

-Du som klager over bråk fra parken bør kanskje bo et annet sted enn i Strandveien

Rødt krever at kommunen setter opp igjen basketballkurvene i Strandveiparken. - Blir barnesklia det neste som må vike, spør gruppeleder Roald Arentz i dette debattinnlegget.

Roald Arentz
Gruppeleder for Rødt i Trondheim bystyre

Rødts bystyregruppe og Rødt Østbyen reagerer med vantro og forundring på at basketballkurvene i Strandveiparken er fjerna etter naboklager.

At noen klager på ungdom som har det artig er i og for seg ingen nyhet.

Men at kommunen fjerner fasiliteter i sin egen park på grunn av dette er direkte oppsiktsvekkende.

Natte- og helgero er regulert med lov her i landet. Og det er verken kommunens eller livstrøtte naboers oppgave å håndheve loven, det er det politiet som skal gjøre. Kan vi nå vente oss at det neste som blir fjerna er karusellen og sklia, fordi ungene bråker for mye?

Det er visst bare å grue seg til noen finner på å støymåle Meråkerbanen.

Rødt mener ungdom og aktivitet hører sammen, akkurat som byer og folk gjør det. Og basketball har etterhver blitt en aktivitet som er like trøndersk som basse og skotthyll, bare for nye generasjoner trøndere.

Det er ikke meninga at ungdommen skal være muse stille når de har det artig i en park. Og det er meninga parker skal ligge der folk bor, det er det som er hele idéen med parker.

Du som klager, om konseptet «andre mennesker» blir for slitsomt å forholde seg til er Strandveien kanskje ikke rett adresse for deg?

Vi forlanger at kommunen kommer tilbake med kurvene. Så får politiet håndheve loven, om det er noen som bryter den.

Det finnes andre støydempende tiltak enn å nekte ungdommen å ha det artig. Om man da ikke går inn for Per Inge Torkelsens kindereggløsning: Gi dem dop før idretten tar dem!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her