-2.7 C
Trondheim
onsdag, desember 1, 2021
- Annonse -spot_img

Mann pågrepet for voldtekt av mindreårige

Trondheimsmannen som er i 50-årene ble pågrepet torsdag ettermiddag.

- Annonse -

PRESSEMELDING

Mannen i 50-årene er bosatt i Trondheim. Trøndelag politidistrikt har etterforsket saken siden begynnelsen av mai, etter å ha tatt over saken fra Oslo politidistrikt som har jobbet med den siden november 2019.

Det er en fornærmet i saken, en jente på 13 år fra Oslo, og det var jentas foreldre som anmeldte forholdet til politiet. På bakgrunn av etterforskningen pågrep politiet en mann i 50- årene fra Trondheim torsdag ettermiddag.

Politiet har bedt om varetektsfengsling i fire uker, to av dem med full isolasjon.

-Overgrep mot mindreårige på nett er noe vi ser svært alvorlig på. Politiet i Oslo har gjort en grundig jobb med etterforskningen og vi er fornøyde med å kunne foreta en pågripelse, sier John R. Sødahl Furunes, politiadvokat og påtaleansvarlig i saken, ved Trøndelag politidistrikt.

-Jeg vil presisere at mannen ennå ikke er dømt, og at det derfor er for tidlig å konstatere straffskyld. Selv om jeg mener at politiet har en sak med et sterkt mistankegrunnlag, gjenstår det mye etterforskning før påtalemyndigheten tar stilling til om det skal tas ut tiltale, sier Furunes.

Politiet jobber nå med å gå igjennom materialet fra ransakingen. Politiet mistenker at flere titalls jenter er utsatt for overgrep og jobber med å få klarlagt omfanget.

Etterforskningen har avdekket at siktede har god teknologisk kompetanse og at han har skjult sine spor godt, blant annet ved falske profiler på sosiale medier og bruk av Paygoo betalingskort.

-Vi har satt sammen en etterforskningsgruppe med variert og spisset kompetanse for å avdekke omfanget av denne saken, sier etterforskningsleder Øyvind Jørgensen, ved
Trøndelag politidistrikt.

Etterretning og etterforskning av overgrep på nett er ett av fagmiljøene som er styrket gjennom nærpolitireformen. Trøndelag politidistrikt har en egen enhet innen seksuelle overgrep mot barn på internett (SOBI) som har arbeidet med denne saken med bistand fra
Kripos.

-Det var en av etterforskerne ved Trøndelag politidistrikt som klarte å identifisere siktede som gjerningsperson, sier Jørgensen

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

PÅ FORSIDEN NÅ

LES OGSÅ

- Annonse -

Siste saker:

ANNONSE: