- Annonse -spot_img

Elin (50) og Beate (32) mistet jobben – starter egen helsebutikk

-En årelang drøm som endelig går i oppfyllelse, forteller damene som begge mistet jobben under koronakrisen.

- Annonse -spot_img

Det er i lokalene til FIX Skjønnhet & Velvære i Heimdalsvegen 8 at de to gründerne Beate Thorstensen (32) og Elin Hanger (50) snart vil flytte inn.

Butikken har fått navnet «Enkelt & Bedre» og vil tilby helseartikler og hjelpemidler som
skal gjøre hverdagen enklere og bedre for folk i alle aldre. For den som måtte ha behov for det tilbys det også hjemkjøring av varer.

-Vi henvender oss til folk som ikke nødvendigvis er syk, men som har ulike plager man sliter med. Det kan være alt fra vonde skuldre og stiv nakke, til allergier og sår hud, forteller Thorstensen

Thorstensen har sammen med sin medgründer 40 års erfaring innen salg og service. Begge kommer fra kjeden «Enklere Liv» som hadde butikker på Sirkus, City Lade og City Syd før de tidligere i år ble slått konkurs for andre gang.

Elin Hanger (t.v.) og Beate Thorstensen har til sammen 40 års erfaring innen salg. Nå starter de egen helsebutikk i Heimdal sentrum.

-Det å miste jobben midt oppi koronakrisen var et skikkelig slag i ansiktet. Én time etter at vi hadde fått lønnslippene ble alle ansatte innkalt til telefonmøte med ledelsen i Oslo. Her ble vi fortalt at selskapet hadde begjært oppbud og at det dermed ikke ville bli utbetalt hverken lønn eller feriepenger, forklarer Thorstensen som da hadde jobbet 7 år i kjeden.

Hanger på sin side hadde så og si nettopp begynt i stillingen som butikksjef ved City Lade.

-Jeg fikk et tilbud jeg følte jeg ikke kunne si nei til og sa opp min forrige jobb i november. Fire måneder senere stod jeg der uten jobb og inntekt. Så slik var det med den saken, ler Hanger.

For hverken hun eller Thorstensen deppet lenge. Til det hadde de for mange idéer som boblet rundt.

-Det å gå på NAV var aldri noe alternativ for noen av oss. Vi så heller på dette som en mulighet til å kunne realisere en årelang drøm om å starte egen virksomhet, forteller 50-åringen.

Thorstensen og Hanger overtar lokalene den 1. juli og vil bruke sommeren med å komme seg på plass.

-Det blir ikke noe sommerferie på oss i år. Vi må bygge om lokalene en del innvendig, i tillegg til at vi må montere helt ny butikkinnredning. Heldigvis har vi to mannfolk som har lovt å tre støttende til, smiler Thorstensen.

Helsegründerne tar sikte på å åpne dørene mandag 3. august.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ