-1.8 C
Trondheim
fredag, desember 2, 2022

-Livsfarlig for barn å ferdes langs vegen inn mot Sandmoen

Huseier Tore Schei (56) i Brøttemsvegen tør ikke leie ut til barnefamilier på grunn av trafikksituasjonen på stedet. Men etter flere års planlegging går det nå endelig mot gang- og sykkelveg mellom Røddekrysset og Sandmoen.

- Annonse -

-Kommer det tungtransport begge veier må myke trafikanter omtrent ut i grøfta for ikke å bli meid ned. At det ikke har skjedd flere ulykker på strekningen er nesten et under.

Tore Schei (56) har bodd i Brøttemsvegen ved Sandmoen i 12 år. I dag leier han og kona ut sokkeletasjen i huset.

-Trafikksituasjonen på stedet er slik at vi rett og slett ikke tør å leie ut til barnefamilier. Det er veldig synd da det er mange som ønsker å bo landlig til med barna. Mange blir overrasket når man hører at det ikke finnes noen gang- og sykkelveg inn mot Sandmoen.

Schei forteller at mange tungtransportsjåfører og vanlige bilister ikke respekterer fartsgrensen.

Tore Schei (bildet) sier mange råkjører på strekningen mellom Sandmoen og Røddekrysset. -Livsfarlig for barn og ferdes langs vegen.

-Mange suser avgårde langt over 60 km/t. Det var en periode hvor UP hadde en del kontroller på strekningen, men dette ser det dessverre ut til å være slutt på nå, sukker Schei oppgitt.

Mot bygging

Den 7. desember 2018 var det høytidelig åpning av den nye fylkesveien mellom Tanem og Røddekrysset. Langs den 3,1 kilometer lange veistrekningen var det anlagt en splitter ny gang- og sykkelveg.

Men for de som ønsket å sykle hele veien mellom Tanem og Sandmoen gjenstod fortsatt den 1,4 km lange strekningen mellom Røddekrysset og Sandmoen.

Nå ser det imidlertid ut til endelig å gå mot bygging.

Nå går det mot gang- og sykkelveg også mellom Røddekrysset og Sandmoen.

Den 18. juni godkjente nemlig Fylkesutvalget utlysning og anleggsstart av gang- og sykkelvegen med en kostnadsramme på 43,8 millioner.

Gang- og sykkelvegen vil ha en bredde på 3,5 meter, belysning og ellers samme standard som på strekningen Røddekrysset – Tanem.

-Byggeplanen er straks ferdigstilt og det forventes at prosjektet utlyses etter sommeren, opplyser prosjektansvarlig Torben Jensen i Trøndelag fylkeskommune.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: