9.7 C
Trondheim
fredag, april 16, 2021
- Annonse -

FrP-topp hudfletter rasisme-vedtak

-Et brutalt angrep på ytringsfriheten og grov maktmisbruk av bystyrepolitikerne i Trondheim, raser Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim.

- Annonse -

Det var i forrige uke at et flertall i bystyret bestående av SV, Ap, Sp og MDG ble enige om ni ulike punkter knyttet til hvordan Trondheim kommune kan bekjempe rasisme.

Blant annet ber de rødgrønne Kommunedirektøren begrense hvor i byen demonstrasjoner man mener er “rasistiske” kan finne sted.

Videre oppfordrer man Stortinget til å forby alle markeringer med et “rasistisk innhold”.

Vedtaket har imidlertid vakt kraftig motbør fra flere hold.

Det var i forrige uke at et flertall i bystyret gikk inn for å forby demonstrasjoner med “rasistisk innhold”. (Skjermdump fra  Adressa.no)

En av de som har reagert sterkt på vedtaket i bystyret er Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim.

-Det begynner å bli et demokratisk problem at enkelte ytterliggående grupperinger er de som skal få lov til å definere hva som er “akseptable” og “uakseptable” ytringer. Dette er et brutalt angrep på ytringsfriheten og grov maktmisbruk av trondheimspolitikerne, sier Helgheim til Bydelsnytt.

FrP-toppen mener vedtaket er et forsøk på å kneble ytringer man ikke liker.

-De rødgrønne i Trondheim har med dette tydelig vist at de har et lettvint forhold til lover og regler og ikke minst til ytringsfriheten. Dette er en veldig bekymringsfull utvikling som vi ser flere steder. Vi må bekjempe alle former for ekstremisme, også når den kommer i form av bystyrepolitikere med selverklært gode intensjoner, avslutter Helgheim.

1 kommentar

  1. Hei, Bydelsnytt!

    For det første oppfordra bystyret til å be om utredning av forbud mot demonstrasjoner med rasistisk budskap, så dere skriver noe som er feilaktig.

    For det andre er rasistiske ytringer allerede forbudt, og dere lar Helgheim uttale seg som om det ikke er tilfellet – uten å opplyse leseren.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Annonse -

LES OGSÅ

LES SISTE HEIMDALSBLADETspot_img
- Annonse -
ANNONSE:
%d bloggere liker dette:
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;