- Annonse -spot_img

Magnus (7) minner bilistene om fartsgrensa i Vestre Rosten

Magnus Hårberg (7) fra Heimdal vil gjerne bli trafikkpoliti når han blir stor. Enn så lenge passer han trafikken i gata hvor han selv bor.

- Annonse -spot_img

Da Sivert Thonstads vei ble stengt for gjennomkjøring flyttet mye av trafikken seg over til Vestre Rosten med tilstøtende sidegater.

Trafikkomleggingen har lenge vært en kilde til irritasjon og engstelse hos beboere i området. Spesielt hos familier med små barn.

For selv om Vestre Rosten i dag er skolevei for mange av elevene ved Breidablikk skole, er det allikevel bilister som suser avgårde langt fortere enn det fartsgrensa på 30 km/t tillater.

-Mange bilister ser dessverre ut til å gi blaffen i fartsgrensa og at det går skolebarn langs veien. Fartsdumpene virker å ha liten effekt på de som råkjører. Jeg har flere ganger kontaktet og tipset politiet uten at noe så langt har skjedd, sukker Erik Hårberg som selv bor i området.

Syv år gamle Magnus fra Heimdal passer på trafikken i gata hvor han bor.

Også Hårbergs sønn Magnus (7) er opptatt av trafikksituasjonen langs Vestre Rosten. Syvåringen som går i 2. trinn ved Breidablikk skole, har imidlertid valgt å ta saken i egne hender.

Rett som det er stiller han seg nemlig opp langs vegen iført gul refleksvest og med et hjemmelaget trafikkskilt hvor det klart og tydelig står hvilken fartsgrense som gjelder.

Når Magnus ser noen som kjører for fort signaliserer han med å veie litt med skiltet. Magnus selv står trygt bak et gjerde og hindrer på ingen måte trafikken.

-De gangene jeg står med Magnus ved veien så ser jeg det er mange bilister som med en tommel opp signaliserer at de syns det er et veldig bra initiativ. Enkelte har også stoppet og fortalt at etter at de så Magnus med sitt 30-skilt så har de blitt oppmerksom på at det faktisk er 30 sone i Vestre Rosten, forteller en stolt Hårberg

Når det gjelder Magnus selv så har han for lengst bestemt seg for hva han skal bli når han blir stor – nemlig trafikkpoliti.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ