8.7 C
Trondheim
fredag, april 16, 2021
- Annonse -

Ble pusset opp for flere hundre tusen – nå er undergangene på Kolstad tagget ned

I flere år fikk veggmaleriene stå i fred. Så begynte hærverket og taggingen.

- Annonse -

For fem år siden ble bydelens sykkel- og fotgjengerunderganger pyntet opp med en rekke utsmykninger på de grå passasjeveggene.

Prosjektet var et spleiselag mellom Kunstakademiet, Trondheim kommune og Områdeløft Saupstad-Kolstad. Budsjettet for hver av tunnelene lå på ca 100 000 kroner, noe som inkluderte belysning og rengjøring av veggene.

I flere år fikk veggmaleriene stå i fred til glede for fotgjengere og syklister på vei til butikk, skole og arbeid. I den senere tid har imidlertid hærverk og graffiti fått dominere i økende grad.

FARGERIK ATTRAKSJON: I stedet for de triste, grå undergangene bidro kunststudentene Amanda Trygg og Andreas Wallroth i 2015 til å omskape undergangene på Kolstad til en attraksjon for området.

–Undergangene er viktige forbindelseslinjer for de som går og sykler inn og ut av bydelen, og som en del av bomiljøet. De skal selvfølgelig se ordentlig ut. Her må vi få malt opp slik at det igjen ser ordentlig og trivelig ut, sier leder i Områdeløft Saupstad-Kolstad Are Risto Øyasæter

Øyasæther forteller at grunnen til at det har tatt litt tid med å fjerne grafittien, er at kommunen jobber med en plan om å involvere skolene i området til å la elevene selv delta i periodiske kunstprosjekter i undergangene.

VIL ORDNE OPP: Programleder i Områdeløft Saupstad – Kolstad, Are Risto Øyasæter lover bedring.

-Vi ser for oss at disse kunstprosjektene skal være midlertidige, slik som kunsten som er der nå, og at undergangene senere kan oppdateres med jevne mellomrom. Forøvrig så har Trondheim kommune det siste året montert ny belysning i alle undergangene slik at det både skal være hyggeligere og lettere å ta seg fram.

Øyasæther sier det alltid vil være vanskelig å skulle forebygge alle former for hærverk.

-Grafitti er et gjentakende problem, særlig på vegger som ”inviterer” til å skrible på, slik som i underganger. Temaet er kjent fra mange steder i byer. Det er likevel vanskelig
å skulle forebygge alle former for hærverk, så vi oppfordrer alle som bor og jobber i bydelen til å ta vare på undergangene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Annonse -

LES OGSÅ

LES SISTE HEIMDALSBLADETspot_img
- Annonse -
ANNONSE:
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;