-1.8 C
Trondheim
fredag, desember 2, 2022

Britt (59) måtte bytte megler to ganger før hun fikk solgt

Etter 18 måneder uten at noe skjedde var Britt Tove Kvernes (59) i ferd med å gi opp hele boligsalget. -Alt for mye i meglerbransjen gjøres etter samlebåndsprinsippet, mener Martin Bjerkaker i Meglerhuset Nylander.

- Annonse -

Det var i februar i fjor at Kvernes bestemte seg for å selge sin 195 m2 store enebolig på Lundåsen. Med fire voksne barn som for lengst var flyttet ut, hadde ikke 59-åringen lenger behov for å sitte med et helt hus.

Ferske tall fra Eiendom Norge viser at det i september i snitt tok 43 dager å få solgt en bolig i Trondheim. For Kvernes tok det ett og et halvt år.

-Det er som kjent lett å være etterpåklok, men jeg har angret bittert på at jeg kun så på pris da jeg valgte megler og ikke gikk for megleren jeg hadde blitt anbefalt av venner, forteller Kvernes.

For utfordringene skulle etter hvert vise seg å stå i kø for 59-åringen som til daglig jobber som jordmor ved St. Olavs hospital.

-Alt var klappet og klart for visning da megleren plutselig ringte og fortalte at huset mitt manglet ferdigattest. Vi kunne fortsatt selge, men da måtte jeg regne med et betydelig tap. Jeg fikk hakeslepp, sukker Kvernes.

-Men at huset manglet ferdigattest kan vel ikke den aktuelle megleren lastes for?

-Selvfølgelig ikke, men man regner jo med at dette er noe av det første en megler vil sjekke opp før boligen legges ut for salg. For menigmann er det ikke alltid like lett å skulle orientere seg i alle lover og regler.

Men problemene skulle fortsette også etter at ferdigattesten var på plass. Da boligen på nytt ble lagt ut for salg annonserte megler med tre og ikke fire soverom slik huset har.

Samlebåndsprinsipp

Martin Bjerkaker (29) har jobbet i meglerbransjen i snart 10 år, og er i dag tilknyttet Meglerhuset Nylander sitt avdelingskontor på Heimdal.

Bjerkaker, som til slutt var den som fikk solgt boligen til Kvernes, sier han forstår frustrasjonen.

-Her har man etter min mening kastet bort mye tid på det jeg vil kalle slurv. En megler har en selvstendig undersøkelsesplikt, og dette med å sjekke at alle attester og tillatelser er på plass er noe av det første som bør gjøres. Dette kan ikke komme like før en visning. Det skaper unødvendig frustrasjon og usikkerhet hos den som skal selge, forklarer han.

Britt Tove Kvernes (t.v.) kan slappe av i hagen hjemme i Jørgen Hegstads vei på Lundåsen etter at boligsalget endelig gikk i boks. Her sammen med eiendomsmegler Martin Bjerkaker.

Bjerkaker mener et stadig større fokus på volum gjør at mange meglere i dag jobber etter «samlebåndsprinsippet».

-Ofte ser vi meglere overlate videre oppfølging av kunden til ulike assistenter så fort man har fått oppdraget. Dette trenger selvfølgelig ikke være noe negativt, men skulle det oppstå noe er det veldig greit for kunden å kun ha én person å forholde seg til.

Vanskeligheter med å få tak i megleren var også dråpen som gjorde at Kvernes til slutt bestemte seg for å bytte megler.

-Etter to visninger uten folk begynte jeg å bli usikker. Var prisantydningen for høy? Var kanskje beskrivelsen av boligen ikke «selgende» nok? Da jeg forsøkte å få megleren mer på banen opplevde jeg at han sjelden var å treffe. Jeg måtte derfor legge frem saken for assistenter som verken kjente saken eller området spesielt godt.

Ble lei

Men heller ikke med nytt meglerselskap på banen ble det futt i sakene. Huset i Lundåsen forble usolgt.

-Jeg fikk bange anelser allerede da jeg fikk se salgsprospektet. Bildene var rett og slett dårlige. Det virket som fotografen hadde brukt noen filter som ikke hadde slått helt bra ut på trykk. Jeg ble veldig skuffet, forteller Kvernes.

Den 195 m2 store eneboligen fra 2013 med egen utleiedel gikk til slutt for 6.690.000,- (Foto: Meglerhuset Nylander)

Bjerkaker har sett bildene og er enig.

-Bildene var ikke bra. Her er det tydelig noen som har hatt hastverk. Da bildene er en såpass viktig del av salgsprospektet pleier vi ofte å dele opp fotograferingen over to dager. Utendørs den ene dagen og innendørs den andre dagen. Noen vil også ha bilder tatt på kveldstid for å vise utendørs belysning og lignende.

Heller ikke denne gangen opplevde Kvernes å «nå frem» til megler. Dermed endte det opp med nok et meglerbytte på jordmoren fra Lundåsen.

-Kan det være at det er du som har hatt urealistiske forventninger?

-Jeg er innforstått med at svingninger i markedet og tilfeldigheter ofte kan være avgjørende for om man får solgt eller ikke. Det mest frustrerende var at jeg følte jeg stod helt alene til tross for at jeg hadde engasjert megler.

Bjerkaker som først ble valgt bort av Kvernes fordi han var dyrere enn de to første meglerselskapene, mener det er ingen grunn til at huset skulle stå usolgt såpass lenge.

-Hadde opprinnelig megler brukt nok tid på å sette seg tilstrekkelig inn i oppdraget så ser jeg ingen grunn til at huset ikke skulle blitt solgt kjapt.

Eiendomsmegler Martin Bjerkaker i Nylander (t.v.) mener huset til Britt Tove Kvernes (t.h.) lå unødvendig lenge ute for salg.

-Føler du en slags «skadefryd» med at det allikevel ble du som fikset salget?

-Jeg vil vel heller si det slik at eksempel som dette bare gjør meg mer og mer sikker på at måten vi har valgt å jobbe på opp mot markedet er den mest fornuftige. I hvert fall ser vi gang på gang at det er noe som gir resultater.

Selv om det måtte to meglerbytter til før Kvernes fikk solgt huset sitt, ønsker hun allikevel å skryte litt av den ene megleren.

-Den siste megleren før Martin tok over var veldig hyggelig. Problemet var nok at han hadde for mange salg gående samtidig, noe som gjorde at jeg kun fikk snakke med ulike assistenter. Han har senere ringt meg og beklaget dette noe jeg satt pris på, avslutter Kvernes.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: