Se video av den nye gang- og sykkelvegen mellom Sandmoen og Røddekrysset

Anleggsarbeidet begynner tidlig neste år, men allerede nå kan du se hvordan den etterlengtede gang- og sykkelvegen vil bli seende ut.

- Annonse -

SE BILDEKARUSELL NEDERST I SAKEN

Trøndelag fylkeskommune skal bygge ny gang- og sykkelveg fra Sandmoen til Røddekrysset.

-Vi har opplevd stor interesse rundt byggingen av ny gang- og sykkelveg fra Sandmoen til Røddekrysset. Planleggingstiden har vært lang og vi har støtt på noen utfordringer undervegs. Nå er imidlertid alle avklaringer gjort og vi gleder oss til å komme i gang med byggingen, sier teamleder Bjørn Erik Andersson i Trøndelag fylkeskommune.

Prosjektet ble nylig lyst ut på anbud. Interesserte entreprenører har frist til 25. november med å levere tilbud på jobben. Frist for ferdigstillelse av gang- og sykkelvegen er desember 2021.

Den nye gang- og sykkelvegen vil bidra til et sammenhengende tilbud for gående og syklende mellom Tanem/Klæbu og Sandmoen/Tiller.

Dette skal bygges

Kontrakten omfatter bygging av ca. 1500 meter ny gang- og sykkelveg langs fv. 704 mellom Sandmoen og Røddekrysset i Trondheim kommune. Bredden på gang og sykkelvegen er 3,5 meter inklusive skulder, med lokal breddeutvidelse til 4,5 meter på deler av strekningen.

Kontrakten omfatter også ca. 350 meter med omlegging av selve fylkesvegen, samt bygging av fire busslommer.

På gården Kvenild Søndre skal våningshus samt stabbur flyttes til ny plassering for å gi rom til den nye gang- og sykkelvegen. Arkeologiske undersøkelser i tunet på Kvenild gård vil foregå i starten av anleggsperioden.

Entreprisen omfatter alle fagområder som vegbygging, drenering, vann- og avløpsarbeider, betongarbeider, elektronisk arbeid, asfaltering, skilting og montering av rekkverk, samt flytting av bygninger.

-Vi har benyttet Multiconsult til prosjekteringen og har i samråd med dem valgt å gjøre prosjektet modellbasert. Tegninger er utarbeidet for konkurransegrunnlaget. Modellbaserte prosjekter er fremtiden og vi må bare henge med i utviklingen, sier Andersson.

NB! Prosjektet er nå utlyst på anbud

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ