9.7 C
Trondheim
fredag, april 16, 2021
- Annonse -

Se video av den nye gang- og sykkelvegen mellom Sandmoen og Røddekrysset

Anleggsarbeidet begynner tidlig neste år, men allerede nå kan du se hvordan den etterlengtede gang- og sykkelvegen vil bli seende ut.

- Annonse -

SE BILDEKARUSELL NEDERST I SAKEN

Trøndelag fylkeskommune skal bygge ny gang- og sykkelveg fra Sandmoen til Røddekrysset.

-Vi har opplevd stor interesse rundt byggingen av ny gang- og sykkelveg fra Sandmoen til Røddekrysset. Planleggingstiden har vært lang og vi har støtt på noen utfordringer undervegs. Nå er imidlertid alle avklaringer gjort og vi gleder oss til å komme i gang med byggingen, sier teamleder Bjørn Erik Andersson i Trøndelag fylkeskommune.

Prosjektet ble nylig lyst ut på anbud. Interesserte entreprenører har frist til 25. november med å levere tilbud på jobben. Frist for ferdigstillelse av gang- og sykkelvegen er desember 2021.

Den nye gang- og sykkelvegen vil bidra til et sammenhengende tilbud for gående og syklende mellom Tanem/Klæbu og Sandmoen/Tiller.

Dette skal bygges

Kontrakten omfatter bygging av ca. 1500 meter ny gang- og sykkelveg langs fv. 704 mellom Sandmoen og Røddekrysset i Trondheim kommune. Bredden på gang og sykkelvegen er 3,5 meter inklusive skulder, med lokal breddeutvidelse til 4,5 meter på deler av strekningen.

Illustrasjon: Multiconsult

Kontrakten omfatter også ca. 350 meter med omlegging av selve fylkesvegen, samt bygging av fire busslommer.

På gården Kvenild Søndre skal våningshus samt stabbur flyttes til ny plassering for å gi rom til den nye gang- og sykkelvegen. Arkeologiske undersøkelser i tunet på Kvenild gård vil foregå i starten av anleggsperioden.

Entreprisen omfatter alle fagområder som vegbygging, drenering, vann- og avløpsarbeider, betongarbeider, elektronisk arbeid, asfaltering, skilting og montering av rekkverk, samt flytting av bygninger.

-Vi har benyttet Multiconsult til prosjekteringen og har i samråd med dem valgt å gjøre prosjektet modellbasert. Tegninger er utarbeidet for konkurransegrunnlaget. Modellbaserte prosjekter er fremtiden og vi må bare henge med i utviklingen, sier Andersson.

NB! Prosjektet er nå utlyst på anbud

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Annonse -

LES OGSÅ

LES SISTE HEIMDALSBLADETspot_img
- Annonse -
ANNONSE:
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;