-1.8 C
Trondheim
fredag, desember 2, 2022

-Gata vår er ikke noe bilopphugeri!

Beboere på Kattem har i lengre tid ergret seg over hensatte og avskiltete biler langs Uståsen. Nå lover Trondheim kommune å ta affære.

- Annonse -

-Når man rusler langs Lisbeth Nypans vei så ser det alltid så rent og pent ut. Derfor er det så synd at Uståsen omtrent ser ut som et bilopphuggeri, forteller Jon Bedsvaag (84)

Pensjonisten har bodd på Kattem sammen med kona siden 1991. Paret stortrives i bydelen og kunne ikke tenke seg å bo noe annet sted.

Beedsvaag er imidlertid ikke like begeistret for de mange hensatte og avskiltede bilene som i lang tid har stått på en grusplass i nærheten.

-Jeg kan ikke tenke meg at det er noe kjekt verken for folk som bor i området eller for turgåere. Spesielt den rustne gravemaskina som har stått der i snart ett år er med på å skjemme området, mener 84-åringen.

Trondheim kommune lover nå å rydde opp langs Uståsen på Kattem.

En annen beboer som også har ergret seg lenge er drosjesjåfør Farid Alzargani (48).

-Da jeg bor i området pleier jeg ofte å ta en pause på plassen innimellom drosjeturene. Det siste året har det blitt stadig flere avskiltede biler. For ikke lenge siden stod det også møbler og mye annet skrot her, forteller Alzargani.

Taues bort

Eierskapssjef Siri A. Rasmussen forteller at kommunen ofte får inn tips fra publikum når det gjelder ting som er kastet eller hensatt på kommunal grunn.

-Vi er flere enheter som får inn slike henvendelser. Når det gjelder den konkrete plassen ved Uståsen så har ikke kommunen gitt noen tillatelse til parkering. Bilene står derfor ulovlig.

Rasmussen sier kommunen nå vil ta affære.

-Trondheim Parkering har lagt lapper på de uregistrerte bilene om at disse må fjernes innen en angitt frist. Dersom de ikke fjernes vil Trondheim Parkering taue bort disse for eiers regning.

Drosjesjåfør Farid Alzargani (bildet) synes det er flott at kommunen nå fjerne bilvrakene i Uståsen.

Ifølge eierskapssjefen vil det snart også settes opp «Parkering forbudt»-skilt.

-Senere vil det bli satt ut sperringer slik at det ikke blir mulig å kjøre inn på området, forklarer Rasmussen.

Fint område

Alzargani synes det er flott at kommunen nå reagerer, men synes samtidig det er synd at plassen stenges helt av.

-De som har brukt plassen som sin private «garasje» ødelegger for alle andre. Det hadde jo gått an å innføre en tidsbegrenset parkering på 4-5 timer slik at besøkende i området kunne ha brukt plassen hvis det var fullt på de ordinære gjesteparkeringene, sier han.

Også Bedsvaag er glad for at noe nå skjer.

-Både Trondheim bydrift, ulike velforeninger og borettslag har de siste årene gjort en kjempejobb med å få Kattem til å bli et rent og pent sted å bo. Da er det bra at kommunen trår til i denne saken, avslutter 84-åringen.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: