- Annonse -spot_img

Harley-Davidson har inntatt Trondheim sør

Flyttet forrige måned butikk og verksted fra Sluppen til Kvenildmyra.

- Annonse -spot_img

Da selskapet «Harley-Davidson Trondheim» i oktober i fjor måtte begjære oppbud, forsvant samtidig Midt Norges eneste Harley-Davidson butikk.

For at landsdelens mange hundre Harley-eiere ikke skulle stå uten en egen forhandler, gikk 10 Harley-entusiaster sammen og dannet et nytt selskap som overtok både varelager, verksted og butikk.

-Uten en butikk i Trondheim ville nærmeste forhandler ha blitt Ålesund. Ellers måtte man reist helt til Oslo eller Ballangen i Nordland. Med tanke på hvor mange Harley-sykler som ruller rundt på midtnorske veier så var vi bare nødt til gjøre noe, forteller Terje Holm (59)

Holm er daglig leder av selskapet Big Twin Midt-Norge AS som eies av 10 ulike enkeltpersoner og et holdingsselskap. Selskapet bruker imidlertid navnet «Harley-Davidson Midt-Norge» i det daglige.

Etter å ha drevet verkstedet og butikken i de gamle lokalene på Sluppen, flyttet selskapet i forrige måned inn i nye lokaler i Kvenildmyra 3.

Ola Lervik Jensen (22) jobber på verkstedet som ligger veg-i-vegg med butikken.

-Her har vi 800 m2 å boltre oss på, i tillegg til 500 m2 som vi benytter til vinterlagring av sykler. Det flotte med de nye lokalene er at vi nå har alt samlet på ett og samme sted, forteller medeier Halvor Kringhaug (56) som begynte å kjøre motorsykkel først i voksen alder.

-Midtlivskrise?

-Haha, ja kanskje det. Jeg var uansett passert 40 før jeg satte meg på et sykkelsete for første gang. De første årene kjørte jeg japansk før jeg fikk tilbud om å kjøpe en Harley av en kamerat. Da var det gjort, smiler Kringhaug.

For Harley-Davidson er nemlig mer enn bare en motorsykkel. For mange er det ikoniske sykkelmerket og kulturen rundt, først og fremst en lidenskap og en livsstil.

-Det som kjennetegner Harley-Davidson er felleskapet. Over hele verden finnes det et stort antall såkalte HOGs (Harley Owners Group) hvor medlemmene regelmessig møtes i ulike sosiale sammenhenger. Det er også et stort fokus på felles turer, forteller Holm som selv har kjørt ikoniske Route 66 flere ganger.

I motsetning til Kringhaug begynte Holm å kjøre motorsykkel i tidlig alder.

-Den første sykkelen jeg skaffet meg var en «Tempo Corvette». Nå skal det også sies at jeg kanskje var litt i yngste laget når jeg første gang kjørte rundt i nabolaget, ler Holm.

På Kvenildmyra står det nå rundt 130 motorsykler på vinterlagring. De fleste er av merket Harley-Davidson.

I den nye butikken på Kvenildmyra har man ikke bare fått plass til et stort utvalg nye og brukte sykler. Her selges også reservedeler, motoroljer, ulike pleieprodukter og tilbehør, og ikke minst motorsykkelbekledning.

-Når det gjelder bekledning så har det skjedd mye spennende de senere årene. Nå kan man for eksempel kjøpe bikerbukser i kevlar som ser ut som ordinære jeansbukser, forteller Kringhaug.

Plass har man også satt av til vinterlagring av sykler.

-For øyeblikket har vi rundt 130 sykler på vinterlagring. I takt med at stadig flere flytter inn i leiligheter med begrenset lagringsplass, så har også behovet for å kunne sette bort sykkelen for vinteren økt. Hos oss står sykkelen tørt, varmt og trygt. I løpet av vinteren tar vi også alle servicer slik at den er kjøreklar når våren kommer, avslutter Holm.

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ