- Annonse -spot_img

Rotary Heimdal har satt opp hvilebenker i Smistadmarka

Benkene er plassert ved den såkalte Kongesteinen, ved Pilegrimssøylen og på Smistadtoppen mellom Smistad og Speiderhytta.

- Annonse -spot_img

Skrevet av: Tore Kiste 

Marka brukes av stadig flere, både barn og voksne. Pilegrimsleden mellom Kastberga og Smistad og videre mot Granåsen er særlig mye brukt, spesielt på sommerføre.

Langs stien og i marka finnes det mange kulturminner, som vitner om aktivitet og bosetting i uminnelige tider.

Mange har savnet hvileplasser underveis på turen for å trekke pusten, smake på turkaffen og nyte stillheten og utsikten.

Heimdal Rotaryklubb har nå gjort jobben både med produksjon av 3 benker og plassering langs stien på høvelige plasser, med velvilje fra grunneierne Paul Solberg og Trondheim kommune.

En stolt Steinar Munkhaugen viser frem dugnadsinnsatsen før beising av benkene.

Benkene er solide og tåler en støyt og plassert godt forankret og naturlig i terrenget. 3. juni var benkene på plass, og Rotary Heimdal håper at de blir hyppig brukt og bidrar til at denne delen av marka blir enda mer tilgjengelig.

Det videre arbeid langs pilegrimsstien til våren blir rydding av litt utsiktshindrende kratt, samt sette opp informasjonsskilt ved aktuelle steder.

Benkene er plassert ved den såkalte Kongesteinen, ved Pilegrimssøylen med km-anviser fra Nidaros og på Smistadtoppen mellom Smistad og Speiderhytta.

Heimdal Rotary

Arbeidet har foregått i regi av Heimdal Rotaryklubb. Klubben ble startet i 1972 og er knyttet til Distrikt 2275 som omfatter alle Rotaryklubbene fra Nord-Møre til Svalbard.

I Trondheim er det totalt 7 Rotary-klubber.

Medlemmene skal i utgangspunktet tilhøre flest mulig forskjellige yrkesgrupper. Dette er en stor berikelse for miljøet og fører til at vi gjennom møter og foredrag får innblikk i utrolig mange forskjellige temaer.

Heimdal Rotaryklubb har for tiden 30 medlemmer av begge kjønn.

I klubben arrangeres det normalt møte hver uke og da som oftest med foredrag med utrolig stor bredde i hva som fokuseres.

Klargjøring for ny benk. Legg merke til vateret. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene
Fv. Trond Dahlum, Steinar Munkhaugen og «anleggsleder» Baard Wesche.

Klubben gir økonomisk støtte til ulike lokale, nasjonale og internasjonale prosjekter. Rotarys største innsats i verden er nok knyttet til utryddelse av polio.

Av egne prosjekter kan nevnes at klubben nylig har finansiert byggingen av sanitæranlegg ved en skole i India

Lokalt har klubben faste dugnader på våren med rydding/raking på kirkegården ved Heimdal kirke og rydding langs Pilegrimsleden. Dessuten har klubben planer om å reparere gapahuken på Blåbærtoppen i Lundmarka.

Klubbens medlemmer mottar gjerne innspill til flere oppgaver av tilsvarende karakter, for eksempel flere benker i marka.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ