-3.3 C
Trondheim
onsdag, desember 1, 2021
- Annonse -spot_img

Politiet i Trondheim vil slå hardere ned på smittebrudd

Bøter opp mot 20.000 kroner

- Annonse -

PRESSEMELDING

Trøndelag politidistrikt skjerper håndheving av smittevernbestemmelsene

Smittesituasjonen er alvorlig og det har vært en negativ utvikling i senere tid, også i Trøndelag. Som en konsekvens av dette vil politiet i Trøndelag skjerpe håndhevingen av smittevernbestemmelsene.

-Politiet ønsker å forebygge smittespredning og vår tilnærming har vært at vi gir råd og veiledning ved brudd på smittevernsbestemmelsene. Med den nye smittebølgen virker det som det er mer krevende for folk å overholde regelverket, og derfor vil hovedregelen fremover være at brudd på smittevernbestemmelsene i større grad blir anmeldt, sier Nils Kristian Moe, politimester i Trøndelag politidistrikt.

Politiet vil anmelde brudd på smittevernbestemmelsene når det gjelder aktiv smittespredning, brudd på karantene, gjentatte brudd og ikke etterfulgte pålegg. Som følge av skjerpede innreiserestriksjoner, vil det også bli økt kontrollvirksomhet ved grensene.

Saker knyttet til brudd på smittevernbestemmelsene blir avgjort med bøter opp mot kr 20 000,- per tilfelle. Bøtene vil øke ved gjentatte brudd eller andre skjerpende omstendigheter.

Politiet oppfordrer alle til å bidra til å redusere smitte. Det gjør man best ved å overholde anbefalingene fra helsemyndighetene.

–Anbefalingen fra nasjonalt hold er at vi må holde oss mest mulig hjemme og ha minst mulig sosial kontakt. Sammen kan vi forhindre at smittesituasjonen kommer ut av kontroll, sier Nils Kristian Moe, politimester i Trøndelag politidistrikt

I Trøndelag har det siden 12. mars vært 15 saker med brudd på smittevernforskriften;

· 4 saker er ikke avgjort

· 1 er avgjort utenfor straffesak (bortvisning fra landet)

· 10 er henlagt

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

PÅ FORSIDEN NÅ

LES OGSÅ

- Annonse -

Siste saker:

ANNONSE: