10.7 C
Trondheim
søndag, september 25, 2022
- Annonse -

Nye Kolstad barnehage har fått egen kokk

Med 120 sultne barn fra 20 ulike nasjonaliteter stilles det mange krav til både mat og matbehandling.

- Annonse -

Nye Kolstad barnehage stod ferdig i sommer og ble tatt i bruk i august. Hovedfokus i det pedagogiske arbeidet er språk, sosial kompetanse og det fysiske læringsmiljøet.

Den nye barnehagen har plass til hele 135 barn fordelt på 8 ulike barnegrupper.

–Vi er svært fornøyd med resultatet, forteller enhetsleder Elin Ødegård og avdelingsleder Renate Gåsvik, som begge har vært svært delaktige i bygge- og innredningsprosessen.

Ødegård vil i tillegg understreke hvor stolt hun og staben er av det nye kjøkkenet, og ikke minst at barnehagen nå har fått en egen kokk til disposisjon.

Kokk Gry Merete Aasen er muligens den mest populære av alle ved Kolstad barnehage. I hvert fall blir hennes sunne og varierte kost satt umåtelig stor pris på av både foreldre og barn.

Den nye kokken heter Gry Merete Aasen og har fagbrev både som kokk og institusjonskokk. Foreløpig er hun alene om matlagingen til 120 barn.

–Vi starter alltid dagen med en eller annen form for grøt til frokost. Deretter er det varmmat til lunsj. I dag er det grønnsakkarbonader med potetmos, gulerot og fløtesaus. To ganger i uka koser vi oss med hjemmelaget suppe.

Aasen har laget en liste over alle nasjonaldagene fra barnas hjemland.

–Da gjør vi ekstra stas, lager retter fra de ulike land og lærer barna om andre land og kulturer. Dette er noe alle barna synes er spennende og lærerikt, avsluttet Aasen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: