-Koronaen har ført til økt fattigdom i Trondheim

I over 20 år har Walther Jarwson (66) kjørt ut matkasser til trondhjemmere som sliter økonomisk. Denne førjulstiden har det vært ekstra travelt.

- Annonse -

-Det er mange i Trondheim som har det vanskelig nå. Koronapandemien har gjort at ekstra mange i år rett og slett ikke har råd til å feire jul.

Walther Jarwson (66) har vært nettopp vært innom Matsentralen i Fossegrenda hvor han nok en gang har fylt opp varebilen med overskuddsvarer fra byens matbransje.

I kjelleren på St. Jørgens hus i Erling Skakkes gate pakkes alt om i egne matkasser før de kjøres ut til trondhjemmere som sliter økonomisk.

-Det å være fattig er for mange veldig skambelagt. Spesielt i et rikt land hvor «alle» fremstår vellykket. Noe av det som tynger mest er når man ikke har råd til å stelle i stand jul for egne barn. Det er veldig sårt, forteller Jarwson mens han lesser av flere esker med surkål, julemarsipan og klementiner.

Omsorgskaféen

66-åringen startet i 2000 «Omsorgskaféen Trondheim» hvor byens fattige, rusmisbrukere og alkoholikere kan komme innom for et varmt måltid og noen vennlige ord.

Walther Jarwson (bildet) har vært innom Matsentralen i Fossegrenda og fylt opp varebilen med matvarer som nå skal kjøres ut til trengende i Trondheim.

Det er ingen lønnende ansatte og alt gjøres på frivillig basis. Organisasjonen drives av et styre satt sammen av representanter fra fire av Trondheims frikirker – Betel, Plan B, Frikirken og Salem.

Jarwson forteller at man har merket en økt pågang fra folk og familier nå under koronapandemien.

-Mange har mistet jobben og står helt uten oppsparte midler. Det er en fortvilet situasjon for mange. Vi har fått flere henvendelser fra folk som sier at man i år for aller første gang rett og slett ikke har råd til å feire jul.

Giverglede

Frem mot jul skal Jarwson og organisasjonens frivillige innom flere enslige og barnefamilier i Trondheim med både matvarer og julegaver.

-Vi kan ikke hjelpe alle, men vi kan gjøre en forskjell for noen. Hvor mange vi har muligheten til å hjelpe er imidlertid avhengig av hvor mye støtte vi får.

Frivillige fra organisasjonen «Omsorgskaféen Trondheim» hjelper folk i Trondheim som sliter økonomisk og som ikke har råd til å feire jul. F.v.: Hege Edna (42), Walther Jarwson (66) og Robert Jørgensen (56)

Jarwson forteller at man siden starten for 20 år siden har hatt flere trofaste støttespillere og givere i det lokale næringslivet.

-Uten selskaper som IK Lykke, Møller Bil, Kjeldsberg og Ringnes hadde ikke Omsorgskaféen hatt muligheten til å hjelpe så mange som vi har gjort. I år fikk vi også med oss XL Bygg som med sin giverglede og innsats har reddet julen for mange trondhjemmere.

Jarwson håper nå på litt ekstra økonomisk drahjelp fra privatpersoner før jul.

-Nøden er stor også her i Trondheim. Vi håper nå at de som har muligheten kan vippse oss noen kroner slik at vi kan få hjulpet enda flere av de som nå sliter økonomisk. Alt som kommer inn går uavkortet til å hjelpe folk som sliter i byen vår, avslutter 66-åringen.

Vil du støtte arbeidet finner du mer info på Omsorgskaféens Facebook-side.

1 kommentar

  1. Ønsker du et meningsfylt, lærerikt, oppbyggende og enkelt tidsfordriv så ønsker alle frivillige organisasjoner i byen å høre fra deg – særlig når restriksjonene fjernes en gang på nyåret. Ingen spesiell forkunnskap eller bakgrunn nødvendig, all hjelp er fantastisk. God Jul :]

    Mvh Frivillig for Omsorgskaféen,
    skrevet på privat initiativ.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ