12.9 C
Trondheim
søndag, september 26, 2021
-Annonse-spot_img

RANHEIM: Store naboprotester etter godkjente eneboliger

Mener Fjordgløttvegen ikke tåler mer trafikk og at byggene bryter med strøkskarakteren. Saken kommer opp i bygningsrådet 26. januar.

- Annonse -

I alt 17 naboer har protestert mot et planlagt fortettingsprosjekt i Fjordgløttvegen 11 på Ranheim.

Selskapet Total Teknisk AS ønsker å rive dagens bebyggelse og erstatte dette med 3 eneboliger (med carport og boder) i rekke.

Byggesakskontoret godkjente den 21. juli rammesøknaden etter å ha gitt dispensasjon vedrørende avstandskrav fra vei. Byggeplanene har imidlertid vekket liten begeistring hos flere av beboerne i området.

Flere av naboene mener Fjordgløttvegen i dag har en såpass dårlig veistandard at det ikke er rom for økt utbygging. Man krever derfor at kommunen oppgraderer veien før det tillates bygging.

I flere av nabomerknadene fremholdes det at fortettingsprosjektet mangler visuelle kvaliteter og at det bryter med strøkskarakteren.

Man er videre redd tiltaket vil kunne være presedensskapende for videre utbygging i området og på den måten forringe bomiljøet og estetikken.

Kommunedirektøren mener imidlertid at det omsøkte prosjekt tilpasser seg omkringliggende bebyggelse på en “tilfredsstillende måte” og at det representerer en “akseptabel utnyttelse av tomtearealet.”

Man har heller ikke funnet at tiltaket er mer dominerende enn “hva som vil
være påregnelig med tanke på eiendommens størrelse og nærheten til byen”

Klagesaken skal etter planen behandles i bygningsrådet den 26. januar.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

PÅ FORSIDEN NÅ

PLAN- OG BYGGESAKER

LES SISTE HEIMDALSBLADETspot_img
ANNONSE: