2 C
Trondheim
tirsdag, mars 2, 2021
- Annonse -

VG: Omstridt medlemsverving har skaffet AUF stor innflytelse

Med medlemskap til kun 10 kroner har AUF skaffet seg uforholdsmessig stor innflytelse i mange norske byer, deriblant Trondheim.

Kommunevalget 2019 ble ingen dans på roser for Arbeiderpartiet i Trondheim. Partiet gikk på en kjempesmell og ble valgets store taper med en tilbakegang på 16,3%.

Flere har pekt på den opprivende nominasjonsstriden som forklaring på den dramatiske tilbakegangen.

Lenge så det nemlig ut til at Trondheims mangeårige ordfører Rita Ottervik kunne komme til å trekke seg som ordførerkandidat.

Ifølge Adressa næret nemlig ordføreren og hennes støttespillere “stor mistro” til flere sentrale skikkelser i partiet og i AUF.

VG skriver i dag at AUF kan ha skaffet seg uforholdsmessig stor innflytelse i flere norske byer, deriblant Trondheim, gjennom en omstridt medlemsverving.

Sentralstyremedlem i AUF Julie Indstad Hole (bildet) ble heltidspolitiker ved valget i 2019.

Med medlemskap til kun 10 kroner har organisasjonen vervet tusenvis av nye medlemmer. Medlemmer som i følge avisen har forsvunnet like fort som de kom til.

Ifølge tall VG har hentet inn så var hele seks av ti AUF-medlemmer i valgåret 2019 vervet samme år. Disse betalte bare ti kroner for å være med.

Videre hadde 70 prosent av medlemmene fra året før forlatt AUF, ifølge VGs beregninger.

VG nevner Julie Indstad Hole som ett av flere eksempler hvor AUFs høye medlemstall har sikret ungdomspartiet innflytelse.

–For meg er det åpenbart at mange av tikronermedlemmene ikke blir ordinære medlemmer, sier Pål Sture Nilsen, leder i Klæbu arbeiderlag i Trondheim Ap til VG.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

LES OGSÅ

LES SISTE HEIMDALSBLADET
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;