-2.2 C
Trondheim
fredag, desember 2, 2022

Se de nye tegningene av «Blomkvartalet»

Utbygger ønsker å legge inngangene til næringsarealene til den planlagte gjennomgangen mellom Heimdalsvegen og Anne Ekrens veg.

- Annonse -

Det har trukket ut i tid, men nå går det mot utbygging av tomta hvor skomakeren og «Eva Brud» tidligere lå. Prosjektet som har fått navnet «Blomkvartalet» vil bestå av i alt 85 leiligheter og nærmere 9000m2 med forretninger, kontor og tjenesteyting.

Noe av det som har gjort at sluttbehandlingen har trukket ut i tid er ulike endringer på uterom og fasader.

Blokka som vil vende ut mot Heimdalvegen vil bli ca. 80 meter lang. For at blokka ikke skal oppleves som en massiv «vegg» i sentrumsgatene, så ble det i sluttbehandlingen tatt inn bestemmelser om at fasadene skulle underdeles i flere vertikale enheter.

-Både vi som utbygger, Byplankontoret og fremtidige leietakere har vært opptatt av at første etasje ut mot Heimdalsvegen og Anne Ekrens veg skal ha åpne og aktive fasader som bidrar til byrommet, sier daglig leder i Trym Bolig Terje Steen .

Fasade Vest mot takhage / Fasade Øst mot takhage (Illustrasjon: TAG arkitekter)

I rammesøkanden som nå er sendt inn søkes det om dispensasjon fra kravet om 2 adskilte innganger mot Heimdalsvegen og Anne Ekrens veg.

Dette da man ønsker å legge inngangene til næringsarealene til den planlagte gjennomgangen mellom Heimdalsvegen og Anne Ekrens veg.

COOP skal ifølge utbygger ha ytret ønske om inngang fra Anne Ekrens veg.

Videre går det i rammesøkanden frem at man ut mot Heimdalsvegen har tegnet inn et opphøyd fortau som trinnvis skal lede opp mot inngangspartiene.

Det er lagt til rette for sittemuligheter på det nederste nivået, samt at trappene også er brede nok til at de kan også benyttes til opphold.

Flere næringsaktører vil inn i ny sentrumsgård

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: