-2.2 C
Trondheim
fredag, desember 2, 2022

Nadia (33) har åpnet frisørsalong på Heimdal

Driver salongen "Clean Cut" i Idrettsveien 1 - like over jernbanen ved Heimdal stasjon.

- Annonse -

Koronaåret 2020 var et tøft år for mange i frisørbransjen. For Nadia Amundsen Sotberg (33) fra Tiller ble det imidlertid året da hun endelig skulle få realisert en årelang drøm.

-Det å kunne drive egen frisørsalong har vært en drøm helt siden jeg begynte i yrket. Da det i fjor åpnet seg en mulighet var jeg bare nødt til å gripe sjansen, smiler 33-åringen.

Salongen heter «Clean Cut» og ligger i første etasje i «høyblokka» like over jernbanen ved Heimdal stasjon.

-Jeg er kjempefornøyd med både lokalene og beliggenheten. Benytter man undergangen ved stasjonsbygningen så går man omtrent rett på salongen når man kommer opp igjen, forklarer hun.

Amundsen Sotberg forteller at hun brukte flere måneder på å få salongen akkurat slik hun ønsket.

Nadia Amundsen Sotberg (bildet) er kjempefornøyd med lokalene i Idrettsveien 1 på Heimdal.

-Jeg har alltid vært opptatt av at det å gå til frisøren skal være en hyggelig og positiv opplevelse. Da er det viktig med trivelige omgivelser. Da jeg overtok lokalene var det bare noen kalde betongvegger, så jeg skjønte at det var en del jobb. Heldigvis har jeg fått god hjelp av både mann, far og svigerfar, forteller hun.

Drømmeyrke

Selv om Amundsen Sotberg er relativt fersk i rollen som salongeier, er hun langt fra ny i bransjen.

Den blide 33-åringen har nemlig jobbet hos flere kjente salonger i byen, sist ved OI hår og velværesenter på City Syd hvor hun kom fra rollen som daglig leder.

Amundsen Sotberg tok svennebrevet som 19-åring, men allerede som 14-åringen bestemte hun seg for hva hun skulle bli når hun ble stor.

-I forbindelse med Operasjon Dagsverk skulle jeg hjelpe til i en frisørsalong i nærheten av der vi bodde. Jeg syntes det var såpass artig at jeg året etterpå gikk tilbake og spurte om jeg kunne få være ryddehjelp ved siden av skolen.

-Frisøryrket er drømmeyrket mitt, forteller Nadia Amundsen Sotberg (bildet) ved Clean Cut på Heimdal.

Og det fikk hun. To år senere begynte hun som lærling.

-Jeg er utrolig heldig som har fått muligheten til å jobbe med noe jeg liker og trives med. Frisøryrket er rett og slett drømmeyrket, smiler Amundsen Sotberg.

Egen salong

Når det gjelder «Clean Cut» så forteller Amundsen Sotberg at hun har valgt å satse på miljøvennlige og veganske produkter med resirkulerbar emballasje.

-Tanken er at salongen kun skal ha produkter som er bra for miljøet og for kundene. For at alle skal kunne finne det produktet som passer best for eget hår og hodebunn, så har vi satset på et bredt sortiment, forklarer hun.

-Hvordan har det vært å starte opp egen salong midt under koronakrisen?

-Jeg har vært heldig som har hatt mange trofaste kunder som har fulgt meg. Det er noe jeg setter utrolig stor pris på. Håpet er at noen av de som bor i området kanskje vil ta turen innom for å prøve oss.

Nadia Amundsen Sotberg (bildet) har satset på en miljøvennlig profil ved frisørsalongen «Clean Cut».

-Hva er det beste med å drive egen salong?

-Det må være friheten til å kunne legge opp egen arbeidsdag. Med to små barn hjemme så er det kjekt med litt fleksibilitet. Når det er sagt så er det jo ikke fritt for at man innimellom kan savne de gamle kollegaene.

-Hva er vårens moter når det gjelder hår og frisyrer?

-Det er alltid ulike trender, men i dag er folk mye mer bevisst på hva de selv ønsker og trives med, enn hvordan naboen ser ut på håret. De store trendene er i større grad byttet ut med et stort antall mikrotrender noe jeg personlig synes er mer spennende, avslutter Amundsen Sotberg.

HER finner du mer informasjon om «Clean Cut»

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: