-2.2 C
Trondheim
fredag, desember 2, 2022

Turid (67) gir seg etter 52 år med frisørsaksa

Turid Berg (67) overlater den 26. mars salongen i Vestre Rosten til Nina Rønning (38).

- Annonse -

Det var den 22. oktober 1973 at Berg åpnet frisørsalong i farens forretningsbygg i Vestre Rosten 54. Berg hadde da gått i lære hos frisør Berit Nilsen på Øvre Singsaker i fire år.

Berg husker godt de første årene.

-På den tiden var det både bank, bilforretning og trykkeri i lokalene. Man hadde et felles venterom utenfor salongen slik at det alltid var mye folk inn og ut. Ofte ble det til at man ble sittende å skravle etter at man var ferdig med det man skulle. Det var fine tider, erindrer Berg.

Den 26. mars er det imidlertid slutt. Da overlater hun salongen til Nina Rønning som i flere år har vært venninne med Bergs datter.

Rønning, som selv bor i nærheten av salongen, har jobbet som frisør i 18 år. De ti første årene jobbet hun hos OK frisør på Solsiden, før hun begynte hos H2 Byhaven.

Turid Berg (lengst borte i bildet) gir seg etter 52 år som frisør. Nå overlater hun salongen til Nina Rønning (nærmest i bildet). Kundene Berit Irene Vinje (nærmest) og Ingvild Karen Nyhus (lengst borte) har vært faste kunder i henholdsvis 25 og 40 år.

-Da jeg hørte at Turid skulle gi seg og ønsket å selge, bestemte jeg meg for å slå til. Med mann og tre små barn er det veldig kjekt å kunne styre arbeidsdagen selv, forteller Rønning.

I løpet av årene Berg har drevet salong i Vestre Rosten har hun opparbeidet seg mange trofaste stamkunder fra både Heimdal, Tiller, Kolstad, Byåsen og Melhus.

-Skal man jobbe som frisør så må man være glad i mennesker. Det jeg kommer til å savne mest er praten og «skravlingen» her i salongen, forteller Berg.

67-åringen innrømmer allikevel at hun også gleder seg litt til å bli pensjonist.

-Det skal bli godt å endelig kunne senke skuldrene litt. Jeg har alltid følt at hvis jeg ble sykemeldt så ville jeg ha sviktet kundene mine. Skal man i et stort selskap så er det krise hvis frisøren plutselig ringer og sier at man ikke kan stelle håret som avtalt. Akkurat det slipper jeg å tenke på nå, smiler Berg som planlegger å begynne å trimme ved å gå flere turer.

Oppussing

Berg og Rønning har de siste ukene jobbet sammen i salongen for å sikre en smidig overgang av eierskiftet. Rønning forteller imidlertid at hun vil komme til å gjøre enkelte forandringer når hun tar over.

-Da jeg måtte ha nye kartotekkort var det nesten ingen av de som jobbet i de forskjellige butikkene som skjønte hva jeg mente. Til slutt fikk jeg hjelp av en hyggelig mann på Staples som skjønte hva jeg var på jakt etter, forteller Turid Berg (t.h.). På veggen bak har Nina Rønning (t.v.) testet ut ulike fargeprøver. -Salongen skal «freshes» opp, forteller hun.

-Vi kommer til å «freshe» opp lokalene med nye farger og delvis nytt interiør. Vi vil også satse på et større utvalg hårpleieprodukter. I tillegg vil det bli online-booking for de som foretrekker det.

Berg synes en «ansiktsløftning» høres ut som en god ide.

-Å ja! Salongen ser likedan ut i dag som den gjorde på slutten av 90-tallet, så det var på høy tid med en oppussing. At Nina begynner med online-booking synes jeg også høres bra ut. Jeg er vel det eneste frisøren i byen som fortsatt benytter kartotekkort for å holde styr på kunder og frisørtimer, ler Berg.

Da Bydelsnytt er innom frisørsalongen så får  Berit Irene Vinje og Ingvild Karen Nyhus stelt håret. De to damene har vært kunder hos Berg i henholdsvis 25 og 40 år.

-Vi kommer til å savne Turid, men Nina kommer garantert til å ta godt vare på alle kundene. Vi kommer i hvert fall til å fortsette å gå hit, forteller de.

NB! Når Rønning tar over salongen den 26. mars så skifter den samtidig navn til «Uniq Frisør».

PRISLISTE TURIDS FRISØR 1973

  • vask og legg kr. 27,-
  • vask, legg og klipp kr. 39,-
  • permanent kr. 73,-
  • farging kr. 50,-
  • striping kr. 45,-
Berg har spart på gamle avisutklipp om salongen. -Det blir litt vemodig å skulle slutte, forteller hun.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: