13.2 C
Trondheim
søndag, september 25, 2022
- Annonse -

Sliter med å skaffe ny leder for idrettslaget

Nå innkaller Byneset IL og Leinstrand IL til ekstraordinære årsmøter.

- Annonse -

KUNNE DU TENKE DEG Å STILLE OPP? SE INFO NEDERST I SAKEN

Stadig flere idrettslag sliter med å skaffe folk til styre og stell. Utfordringen er størst når det gjelder rekruttering til hovedstyrene.

For der foreldre ofte fyller plassene i de ulike underavdelingene hvor man selv har egne barn, så er det «ingen» som ønsker å sitte med det overordnede ansvaret.

Da Byneset IL i forrige måned avholdt sitt årsmøte måtte man også her konstatere at man ikke klarte å få på plass noen ny leder for hovedstyret.

-Valgkomiteen har vært i kontakt med nærmere 100 personer. Tilbakemeldingen er at man gjerne stiller opp i avdelingsstyrer og dugnader, men at man ikke ønsker å ta på seg ledervervet, forteller avtroppende leder av Byneset IL Merete Blokkum.

Det er en situasjon leder av Leinstrand IL Johanne Storler kjenner seg godt igjen til. Da idrettslaget avholdt sitt årsmøte i mars klarte man heller ikke her å få valgt ny leder.

Dugnadsånden står sterkt i Leinstrand IL, men i likhet med mange andre idrettslag så sliter man også her med å skaffe nok folk til de formelle styrevervene. Her fra byggingen av ballbinge på Klett.

-Dugnadsånden har alltid stått sterkt på Leinstrand og folk har stilt opp for idrettslaget sitt. Når det gjelder formelle styreverv så er det imidlertid mange som kvier seg, forteller Storler som takker av etter åtte år som leder.

De to idrettslagene har nå innkalt til ekstraordinære årsmøter senere denne måneden. Håpet er at man før den tid kan få på plass kandidater. For ny leder er man nemlig nødt til å ha.

-Alle idrettslag tilknyttet Norges Idrettsforbund er pålagt å ha en leder. Klarer man ikke å få på plass dette kan det i ytterste konsekvens føre til idrettslaget må avvikles, forklarer Storler.

Blokkum tror mye av grunnen til at mange sier nei til å sitte som leder er at man er redd for å gjøre noe feil.

-Man trenger ingen ledererfaring eller formell utdannelse innen verken økonomi eller administrasjon. Den eneste «kvalifikasjonen» man trenger er at man har et hjerte for idrettslaget og nærmiljøet. Det er heller ikke slik at man blir sittende alene med ansvaret. I Byneset IL har vi med mange dyktige folk som virkelig brenner for idrettslaget.

Byneset IL har i dag rundt 580 aktive utøvere., blant annet innen fotball. Nå søker idrettslaget etter nye leder.

Storler legger ikke skjul på at det å sitte som leder av et idrettslag i dag innebærer noe helt annet enn da hun selv begynte som sekretær i Leinstrand IL for 35 år siden.

-Det er klart at man må påregne noe arbeid, men som Merete sier så blir man ikke sittende med ansvaret alene. Når det gjelder styret i Leinstrand IL så har vi med flere personer som har vært med i idrettslaget i en årrekke og som har full kontroll på sine områder.

Kontaktinfo

Leinstrand IL har valgt å utsette sitt ekstraordinære årsmøte som skulle avholdes den 15. april. Valgkomiteen ved Bjørn Tore Berntzen kan kontaktes på mail beto80@online.no

Byneset IL avholder sitt ekstraordinære årsmøte den 22. april. Valgkomiteen kan kontaktes gjennom Ståle Kvam på mail staalekvam@gmail.com eller Ole Frøseth Wik på mail owi@hrprosjekt.no

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: