Hett boligmarked i Trondheim sør – setter stadig nye prisrekorder

Nylig gikk en 3-roms i Saupstadringen en halv million over prisantydning.

- Annonse -

Veksten i boligprisene i Trondheim fortsetter. I følge tall fra Eiendom Norge har prisene i trønderhovedstaden de siste 12 månedene steget med over 6%.

Anders Keiseraas ved Eiendomsmegler 1 Heimdal forteller at det i Trondheim sør nå er et stort trykk på de fleste type boliger.

-Det ligger færre boliger ute for salg nå enn i et normalmarked. Dette skaper større konkurranse om den enkelte leilighet. Lav rente gjør også at flere førstegangskjøpere nå er kommet på banen, forklarer Keiseraas.

Og trykket i boligmarkedet gjør at byens eiendomsmeglere kan melde om stadig nye prisrekorder.

-I slutten av mars solgte vi en 3-roms i 4. etasje i Saupstadringen 25F for 2.730.000, noe som var 340.000 over prisantydning. Dette var den dyreste 3-roms leiligheten som hadde blitt solgt i Ringvegen borettslag noensinne, forteller Keiseraas.

Men prisrekorden skulle ikke stå lenge. I begynnelsen av april ble det nemlig budkrig på nok en 3-roms leilighet i Saupstadringen.

Eiendomsmeglerfullmektig Anders Keiseraas og eiendomsmeglerfullmektig Marie Berg jobber begge ved Eiendomsmegler 1 på Heimdal. Her foran Saupstadringen 35a hvor det tidligere i måneden ble satt ny prisrekord.

-Denne gangen var det en 3-roms i 1. etasje i Saupstadringen 35a. Prisantydning var på 2.590.000, men etter en hektisk budrunde med syv forskjellige budgivere, gikk leiligheten til slutt for 3.050.000. Dette er den dyreste borettslagsleiligheten som noensinne er solgt på Saupstad, forteller eiendomsmeglerfullmektig Marie Berg.

Men det er ikke bare på leilighetsmarkedet trykket er stort.

-Det er svært få eneboliger som er til salgs nå om dagen, spesielt gjelder dette større familieboliger. Det skaper høyt press og mange om beinet når de først blir lagt ut. Vi opplever at selgerne sitter igjen med en god pris og et raskt boligsalg, forteller Keiseraas som sammen med Berg er en av de mest omsettende meglerne i Trondheim sør.

Keiseraas og Berg opplever at stadig flere boligkjøpere nå retter blikket mot Trondheim sør.

-Det handler om at man her får betydelig mer kvadrat for pengene enn andre steder av byen. Et godt utbygd kollektivnett gjør også at det nå er lettere enn noensinne å komme seg rundt i byen. Bor man på Saupstad og Flatåsen er det for eksempel kun 15-20 minutter ned til Midtbyen, avslutter Berg.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ