-1.8 C
Trondheim
fredag, desember 2, 2022

Hyller dugnadsånden i Heimdal håndball

Koronapandemien har gjort at mange idrettslag nå opplever stort frafall. Hos Heimdal håndball er det stikk motsatt.

- Annonse -

SE FLERE BILDER FRA «MESTERNES MESTER» NEDERST I SAKEN

Ett år med nedstenginger og strenge restriksjoner har satt sitt preg på idretten. Mange idrettslag frykter nå at et stort antall utøvere ikke vil komme tilbake når ting åpner opp igjen.

Hvor stort det totale frafallet blir vet man først etter den 30. april, som er fristen idrettslagene har for innrapportering av medlemstall for 2020.

Hos Heimdal håndball har man imidlertid full oversikt.

-Det siste året har vi fått flere titalls nye spillere noe som gjør at vi nå totalt teller rundt 320 aktive utøvere. Det er helt fantastisk, jubler en storfornøyd styreleder Bjørn Christian Finseth.

Håndball har i mange år vært en av de store idrettene på Heimdal. I forbindelse med oppstarten av et eliteserielag i 1997 ble håndballgruppa skilt ut fra hovedlaget som samtidig ble omstrukturert til et allianseidrettslag.

Heimdal håndball har i dag et tilbud i alle aldersklasser fra 7 år og oppover til senior. I serien stiller klubben med over 20 lag og er dermed en av de største i trondheimsområdet.

Heimdal håndball har i dag over 20 ulike lag i serien. Disse jentene trives godt på trening. Første rekke f.v.: Solveig Selbekk Andreassen, Anna Tomine Elshaug-Heggset, Thea Kristine Sorteberglien, Lejla Lizde og Emilie Nygård Magnussen. Andre rekke f.v.:  Ilma Repeza, Ragna Flasnes, Rikke Sætherhaug , Victoria Kelit, Melissa Ngonzi og Kirsti Løvaas

De senere årenes økningen i antall spillere har imidlertid gjort at klubben etter hvert har vokst ut av sin egen hjemmearena «Heimdalshallen».

For å få ting til å gå rundt er Heimdal håndball avhengig av et stort antall frivillige – fra styremedlemmer og arrangementsansvarlige, til lagledere og foreldretrenere.

-Heimdal håndball er en klubb drevet 100% på dugnad. Alle verv er basert på frivillig innsats og det er derfor ingen lagledere, foreldretrenere eller styremedlemmer som mottar noen form for godtgjørelse, forteller Finseth.

Engasjement

Styrelederen er klokkeklar på at klubben ikke hadde kommet gjennom koronapandemien på samme måte hadde det ikke vært for klubbens mange ildsjeler.

-Det har vært en fantastisk innsats i alle ledd. Styret har stått på gjennom hele pandemien for å navigere gjennom stadig skiftende regler og restriksjoner. Trenerne har gjennom et fantastisk engasjement og ikke minst stor kreativitet, sørget for at spillerne har kunnet få trene selv om hallen har vært stengt.

Styreleder i Heimdal håndball Bjørn Christian Finseth (nr. 2 f.v.) ønsker å rette en stor takk til lagets mange ildsjeler. her sammen med (f.v.) Kurt Are Lund (Lagleder gutter 15), Marthe Strømsem (Trener gutter 14), Liv Olsen (lagleder gutter 14) og Hrvoje Horvat (ny engasjert trener gutter 06 og 05)

Men selv om spillerne har kunnet trene, så har det vært dårlig med kamper. Men også her har klubben kommet opp med kreative løsninger.

-På de få kampene vi har fått lov til å spille, så har vi ikke hatt lov til å ha publikum. Derfor tok de enkelte lagene tidlig initiativ til å steame kampene på lukkede grupper på Facebook. Her har engasjementet vært stort, spesielt hos mange besteforeldre som til vanlig ikke har muligheten til å følge kampene.

Også når det gjelder klubbens faste dugnadskampanjer så har engasjementet blant både spillere og foreldre vært upåklagelig.

-I og med at vårdugnaden i år ble lagt til like før påske, så bestemte vi oss denne gangen for å satse på salg av egg På kort tid solgte klubben rundt 30.000 egg, eller 1150 store brett om du vil. Helt fantastisk, smiler Finseth.

Pengene fra vårkampanjen går vanligvis til å reise på ulike cuper rundt omkring i Norge.  I år har ikke dette vært mulig.

Som et plaster på såret arrangerer Heimdal håndball i helgen en stor aktivitetshelg med innlagt «Mesternes Mester» for alle sine spillere. Det vil være begrensninger på hvor mange som kan være inne i hallen på én og samme tid, og alle smittevernregler og anbefalinger vil bli fulgt.

Styrelederen ønsker til slutt å gi ros til klubbens sponsorer.

-Vi er helt avhengig av våre sponsorer og er glad for at de har fulgt oss også gjennom koronapandemien. Om det er flere firma eller bedrifter som kunne tenke seg å være med på å gi barn og ungdom på Heimdal er aktivitetstilbud så er det bare å ta kontakt, avslutter Finseth.

NB! Heimdal håndball trenger flere håndballtrenere. Se Facebook for mer informasjon

MESTERNES MESTER I HEIMDALSHALLEN 17.04.21

Heimdal håndball gutter 2009: Bak f.v: David H. Moen, William K. Ekpete, William C. Tangvik og Aksel V. Refseth Foran f.v: Maxime Champay, Linus N. Jensen, og Even A. Nordli
Heimdal håndball gutter 2009: Bak f.v: Olav G. Løken, Brage Reitås, Erlend D. Flatval, Lukas Ulriksen og Fredrik Tillerli Foran f.v: Matheo N. Bakken, Trym Nyutstumo og Kristian M. Aas
Heimdal håndball jenter 2010: Bak f.v. Silje Asklund-Eriksen, Amilie Evensen Fossum og Sara Asklund-Eriksen. Foran f.v. Sofie Ramsli og Kristiane Elshaug-Heggset.
Heimdal håndball gutter 2011: F.v. Peder Gabriel, Peder, Henrik MK, Kasper, Casper, Linus, Kevin og Henrik O. Bak: Ane og Hans Erik

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: