12.3 C
Trondheim
søndag, september 25, 2022
- Annonse -

Ber om politisk behandling av nytt boligfelt på Rye

Byggesakskontoret mener utbyggingen vil kreve for mange dispensasjoner og sier nei til 15 nye eneboliger.

- Annonse -

Det er trondheimsfirmaet Varmbobygg AS som ønsker å bygge ut det 10 mål store grøntområde mellom Spongdal skole, kapellet og Spongdalsvegen.

Boligprosjektet består av 9 kjedede eneboliger i to etasjer over sokkel, fem eneboliger i 2-3 etasjer og en frittliggende enebolig i to etasjer. Alle eneboligene vil ha egen garasje.

Varmbobygg AS sendte i mars inn tre ulike rammesøknader hvor man samtidig søkte om dispensasjon fra blant annet tomteutnyttelse, byggegrense, mønehøyde og universell utforming.

I begynnelsen av juni fikk utbygger avslag på samtlige søknader.

Varmbobygg er avhengig av flere dispensasjoner for å kunne gjennomføre utbyggingen på Rye. (Illustrasjon: Varmbobygg AS)

I en av begrunnelsene skriver Byggesakskontoret at det totale antall dispensasjoner
«vitner om at prosjektet enten krever en bedre tilpasning til eksisterende reguleringsplan«, eller en endring av reguleringsplanen.

Den påpekes også at den ekstra trafikkbelastningen boligene vil medføre ikke er utredet.

Byggesakskontoret er derfor av den oppfatning at de «omfattende avvikene» fra reguleringsplanen ikke kan behandles i en byggesak.

Nå ber utbygger om at saken behandles politisk i bygningsrådet. Saken kan tidligst komme opp til behandling den 3. august.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: