8.8 C
Trondheim
mandag, september 26, 2022
- Annonse -

Grunneier avviser å ha jaget folk fra badeplass

Kjenner seg ikke igjen i beskrivelsen fra sambygding som hevder å ha blitt jaget bort fra området.

- Annonse -

Det var i forrige måned at en bynesing i et intervju med nettavisen Nidaros, hevdet at hun og familien hadde blitt jaget bort fra en badeplass på Rye av grunneier av Klefstadbakken 1.

Bynesingen hadde uken før sendt en klage til kommunen hvor det ble hevdet at plassen som hadde blitt brukt til bading og strandliv i mange år nå var «sperret av».

Det ble også stilt spørsmål ved lovligheten av at grunneier hadde satt ut to campingvogner i strandsonen i tillegg til at det var bygd 3 plattinger.

Saken i Nidaros skapte stort engasjement i den lokale Facebook-gruppa for Byneset med over 50 kommentarer.

Denne campingvognen bruke kun av «nære slektninger» til grunneier heter det i redegjørelsen til kommunen (Foto: privat)

I en redegjørelse til byggesakskontoret avviser imidlertid grunneier beskyldningene og sier man ikke kjenner seg igjen i det bildet som er tegnet.

I redegjørelsen, som er skrevet av en «nær venn» av grunneier, heter det at tauet som var spent opp mellom to steiner ikke var ment til hinder for gangadkomst til stranden.

Tauet skulle derimot hindre kjøreadkomst til området da det ikke var etablert noe egnet parkeringsareal.

Når det gjelder campingvognene understrekes det at disse ikke er plassert der for «kommersielt bruk», men at de kun benyttes av «nære slektninger» til grunneier. Vognene skal i følge grunneier ikke være til hinder for bruk av området.

Tauet mellom de to steinene på bildet er kun ment for å hindre at folk kjører ned til sjøen hevder grunneier (Foto: privat)

Grunneier har videre «vanskelig for å forstå» at området faktisk er å forstå som en offentlig badeplass. Dette da kommunen ikke på noe tidspunkt skal ha forsøkt å erverve eiendommen, eller på annen måte tilrettelagt området med parkering, sanitæranlegg etc.

Det vises til at dette blant annet er gjort mellom Ryesberget og Byaberget og en eiendom lenger vest på Rye.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: