Rosenborg Ballklub ønsker gjennom datterselskapet Lerkendal Stadion AS, å sette i gang arbeid med detaljregulering av området øst for Lerkendal stadion.
Det foreslåtte planområdet er på ca. 11,6 dekar og grenser til Strindvegen i nord, S.P. Andersens veg i øst og Odd Iversens veg i sør.
Området, som på folkemunne kalles «Klokkesvingen», er i dag i hovedsak regulert til offentlig friområde. Reguleringsplanen åpner kun for «mindre installasjoner» i forbindelse med salg og kontroll av billetter.
Det er er behovet for bedre drifts- og lagringsforhold for stadionanlegget samt større areal til produksjon av UEFA-kamper, som er bakgrunnen for at RBK nå ønsker å bygge ut området.
I henhold til krav fra UEFA må det være en viss størrelse på plassen som kan benyttes til tv-produksjon og produksjonsbusser.
I tillegg ønsker fotballklubben å legge til rette for flere og bedre serveringsarealer i forbindelse med kamper og arrangementer.
I planinitiativet er det skissert bebyggelse i fire til seks etasjer og et utbyggingsvolum over bakken på ca. 19 000 m² BRA, der det i hovedsak er tenkt kontorer
Fraråder detaljregulering
RBK avholdt i mai et oppstartmøte med Byplankontoret hvor planene ble lagt frem. Kommunen besluttet imidlertid at planarbeidet ikke burde settes i gang.
I vedtaket ble det vist til viktigheten av å bevare friarealet som en del av en sammenhengende grøntforbindelse i området. Det ble også vist til at det var underskudd på lekeplasser i en bydel som er under en «vesentlig fortetting».

Lerkendal stadion i vest, og retningen på Strindvegen i nord og Odd Iversens veg i sør. Bebyggelsen er
trukket tilbake fra Strindvegen for å skape rom og avstand til Lerchendal gård.
Vedtak fra Byplankontoret kan ikke påklages videre i administrasjonen, men tiltakshaver kan kreve at planforslaget blir gjenstand for politisk behandling. Det er dette RBK gjennom datterselskapet Lerkendal Stadion AS, nå har gjort.
Saken skal etter planen opp i det første møtet i bygningsrådet etter ferien – den 3. august. I sin innstilling fraråder Kommunedirektøren at det settes i gang detaljregulering av området Lerkendal øst.
Kommunedirektøren mener eiendommen har en «viktig økologisk verdi» som del av en den grønne korridoren i området, og at de store store alme- og poppeltrærne i skogholtet
har «stor verdi» for det biologiske mangfoldet.