Ny giv for fotballen på Kattem

Under koronapandemien har Kattem fotball mistet flere aktive spiller i aldersbestemte klasser. Nå har klubben gått sammen med lokalt næringsliv for å få barn og unge ut på gressmatta igjen.

- Annonse -

-I de yngste årsklassene satt koronaen en stopper for rekrutteringsarbeidet. Særlig hos jentene har vært viktig å bruke tid og ressurser på rekruttering da frafallet her har vært størst, forteller fotballmamma Tonje Grefstad som også er med i rekrutteringsgruppa til Kattem Fotball.

Under årsmøtet den 15. juni ble det derfor diskutert hvordan klubben på best mulig måte kunne møte frafallet blant de aller yngste.

For at flest mulig barn skulle få muligheten til å starte med fotball besluttet årsmøtet å tilby alle førsteklassinger å delta gratis det første året.

Det ble også opprettet en rekrutteringsgruppe som skulle lage et opplegg for å ta imot årets førsteklassinger på best mulig måte.

Forrige torsdag var det sesongstart for 1. klassingene på kunstgressbanen ved «blåbua». Foreldre fulgte spent med fra sidelinja.

-Vi har hatt et godt samarbeid med skolene som gjennom Meldeboka har sendt ut informasjon om fotballtilbudet. Vi har også hatt god dialog med foreldrene hvor vi har spurt hvilke forventninger de og deres barn har til det å begynne med fotball, forteller Marita Loraas i klubbens rekrutteringsgruppe.

Samarbeid har det også vært med det lokale næringsliv.

Rekruttering

-Vi har hatt en egen sponsorgruppe som har fått med seg flere firmaer som har sagt ja til å støtte opp om ulike aktiviteter hvor formålet er å rekruttere flere 1. klassinger, forklarer Grefstad.

Blant tiltakene er gratis treningsavgift hele det første året, frukt på alle treninger og en egen t-skjorte.

-Akkurat dette med en egen t-skjorte tror vi er veldig viktig da idretten like mye er en sosial arena som noe annet. En egen t-skjorte som man for eksempel kan ha på seg på skolen, tror vi er en fin måte å bygge fellesskap på blant barna, sier Loraas

Kattem fotball har satt i gang mange tiltak for å få barn og unge tilbake på fotballbanen etter en lang periode med lite trening og hvor mange har sluttet. F.v.: Tonje Grefstad, Torkil Munkhaugen og Marita Loraas.

Loraas forteller at Kattem er en bydel med mange resurspersoner og sterke foreldregrupper.

-Å ha engasjerte voksne er utrolig viktig med tanke på inkludering og integrering, samt det å sikre et godt oppvekstmiljø for barn og unge. Kattem IL ønsker å være en viktig aktør i dette arbeidet.

Forrige torsdag var det klart for sesongstart for de aller yngste hvor et tjuetalls spente unger var møtt opp på kunstgressbanen ved «blåbua».

-Oppmøtet var veldig bra. Det kom mange flere barn enn det som var påmeldt på forhånd noe som er veldig lovende og ikke minst veldig gledelig, smiler Grefstad.

Gjenbrukssentral

Forrige torsdag var det klart for sesongstart for de aller yngste hvor et tjuetalls spente unger var møtt opp på kunstgressbanen ved «blåbua».

Spillere fra Kattem j15 (de i svart treningsjakke) var med og tok imot 1. klassingene under torsdagens sesongstart på kunstgressbanen.

Et annet tiltak Kattem IL i høst setter i gang med er en egen gjenbrukssentral.

-Gjenbrukssentralen fungere på den måten at de som har pent brukt fotballutstyr som man ikke lenger bruker, kan donere dette til klubben. Utstyr, som for eksempel fotballsko og treningstøy, vil da komme andre barn og unge på Kattem til gode. I tillegg er det jo også positivt for miljøet, avslutter Loraas.

PS! Kattem fotball har i dag 332 aktive spillere i aldersbestemte klasser.

Dette er firmaene som har gått inn med støtte:

  • Trondheim Tak A/S
  • Securitas
  • S.Munkhaugen A/S
  • Apex it A/S
  • Rørlegger mester K Hagen

 

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: