Helgens UM kan bli et skikkelig rekordstevne

700 unge friidrettsutøvere fra hele landet er ventet til Øya stadion nå i helgen. Blant de påmelde er det flere sterke navn.

- Annonse -

Alt ligger til rette for et rekordstevne når flere hundre friidrettsutøvere fra hele landet førstkommende helg samles i Trondheim. Flere av deltakerne er spådd å kunne bli store friidrettsprofiler i årene som kommer.

Blant de påmeldte finner vi blant annet multitalentet Andrea Roth (19) som i sommer løp inn til gull på 400 meter hekk under U20-EM i Tallinn.

-Andrea er god på både korthekk, langhekk og mangekamp, akkurat som Karsten Warholm. Jeg er ganske sikker på at Andrea vil bli en internasjonal stjerne om få år, forteller trenerprofil Bjørn Johansen i Ranheim friidrett.

Imponert er også Johansen over Ingeborg Østgård (17) som ble europamester på 1500 meter under U20-EM.

-Ingeborg er et nytt stjerneskudd som kom inn i friidretten for to år siden. Hun kommer nok til å bli en storløper i årene fremover, tror Johansen.

Ingebrigtsen-brødrenes lillesøster, Ingrid Ingebrigtsen (15), stiller til start på både 800 meter og 2000 meter.

Bratsberg ILs Eva Ingebrigtsen (17) er Norges beste langrennsløper i sin klasse og er en annen utøver det er knyttet spenning rundt.

Årsbeste i verden

Også på herresiden har Johansen tro på mange gode resultat. Ikke minst fra Ole Jakob Høsteland Solbu (18) som løp inn til gull på 800 meter under junior-EM.

-Faren til Ole Jakob konkurrerte mot Vebjørn Rodal og hadde 1.47 på 800m. Nå løper Ole Jakob på de samme tidene, men er et par tideler bak persen til faren. Ole Jakob er en skikkelig showman som kan slå til.

Spenning er det også knyttet til friidrettskometen Bastian Elnan Aurstad (16) fra Steinkjer.

-Bastian er i storslag og løp nylig inn på fantastiske 34,03 på 300 meter, noe som er norsk aldersrekord for G16 med hele 0,84sek. Tiden er også årsbeste i verden i G16 i U18 klassen, forteller en imponert Johansen.

Mangeårige trenerprofil Bjørn Johansen (bildet) har tro på at det kan settes rekorder under helgens UM i friidrett i Trondheim (Arkivbilde)

Andreas Fjeld Halvorsen (15) er en annen ung løper Johansen sier man vil høre mer fra.

-Andreas knuste aldersrekorden til Jakob Ingebrigtsen på 3000 meter for 16 åringer under et løp på Bislett i mai. Andreas løper fort, spesielt på langdistanse.

Sander Aae Skotheim (19) ventes også å kunne slå til under helgens UM.

-Sander tok sølv i tikamp med hele 8012 poeng i U20-EM tidligere i år. Han forbedret dermed persen fra i fjor med 173 poeng, og er med det nummer to i U20-klassen i Norge gjennom alle tider, forteller Johansen.

Streames LIVE

Årets UM i friidrett arrangeres av trondheimsklubbene Ranheim IL, Nidel IL og Trondheim Friidrett.

Trondheim Stadion ble i 2019 oppgradert for 6,5 millioner kroner. Blant annet ble hele løpedekket byttet ut. (Bildet viser det tidligere dekket)

-Arrangementet krever rundt 150 funksjonærer hver dag. Totalt vil det være snakk om hele 4500 dugnadstimer for å få dette til, forteller Henrik Carstens i Trondheim Friidrett.

Klubbene har fått økonomisk støtte fra Trondheim kommune for å kunne tilby publikum og deltakere tak over deler av dagens tribune.

-Vi har også et godt samarbeid med Trondheim Spektrum som stiller en stor hall til rådighet for deltakerne med tanke på hvile, oppvarming og ulike forberedelser, sier Carstens.

UM starter fredag 3. september og avsluttes søndag 5.september. Hele arrangementet vil streames av Amedia.

HER finner du startlistene

HER finner du arrangørens Facebook-side

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ