-2.2 C
Trondheim
fredag, desember 2, 2022

Ny leder av Kattem frivilligsentral

Siri Krogness Forsnes tok forrige måned over som ny leder av Kattem Frivilligsentral.

- Annonse -

Krogness Forsnes tiltrådte stillingen den 2. august og har brukt mye av den første tiden til å sette seg inn i den daglige driften av sentralen. Hun har også rukket å begynne å tenke på videreutvikling og nye muligheter.

–Her er mye på stell men jeg kommer nok til å sette mitt preg på kontoret og aktivitetene etter hvert. Det såkalte «Årshjulet», med de faste ukentlige eller sesongrelaterte aktivitetene er på plass, men kan alltid være gjenstand for utvikling, slår hun fast.

«Huset» er anlegget til Servicesentralen Kattem Ust SA i Uståsen 4, med Prix som nær nabo. Servicesentralen betjener de 6 borettslagene på Kattem og har frivilligsentralen som leietager.

Aktiv høst

–Her er kafé med enkel servering og bingo på dagtid og kortspill på kveldstid. Den 1. september åpnet vi for fullt igjen med «foreldre/barn- kafè på onsdager, bingo-dag, strikkekafé og kortkvelder, slik mange kjenner til fra tidligere, forteller den nye lederen.

Noe annet som starter opp igjen er turer i nærmiljøet.

Kattem frivilligsentral arrangerte den 4. august «Barnas Dag». Mildri har et godt grep om tømmene
på den mekaniske hesten mens pappa Kjetil Lunestad følger etter. (Foto: Stig O.H. Larssen)

-Fire tirsdager fra 7. september arrangeres nærturer på om lag 5 kilometers lengde i lett terreng eller langs veg. Det vil bli anledning til å låne gå-staver til turene, som går til både Kattem, Heimdal, Huseby, Nordmyra og Rosten, opplyser Krogness Forsnes.

En annet nyhet er at man den første onsdagen i hver måned vil tilby en byvandring. Da kan de som ønsker bli med en autorisert guide rundt på en tur i byen for å bli bedre kjent.

Vi tar med deltakerne rundt i byens små veiter og gater, og turen avsluttes med lunsj. Starten er i Stiftsgårdsparken, og turen avsluttes hos Streif Bakeri i Pilegrimsgården klokken 13. Egenandelen er på 100 kroner.

Bykunnskap er for øvrig den nye frivilligsjefens hjertebarn. Krogness Forsnes er autorisert Trondheimsguide og kommer fra stillingen som daglig leder av Turistinformasjonen i Trondheim.

Pappa Martin Moen fra Lund Østre filmer sin sønn Even
som er en mester på rodeo-oksen under Barnas Dag på Kattem. (Foto: Stig Larssen)

Krogness Forsnes som selv har bodd de 35 år på Heimdal, forteller at frivilligsentralen ikke bare er for folk på Kattem.

–Vi er en sentral som også favner både Leinstrand og Heimdal, så sånn sett ligger vi perfekt plassert, midt i mellom, forteller hun.

Den nye frivilligsjefen avslutter med å oppfordre folk til å engasjere seg i nærmiljøet som frivillig.

-Man behøver slett ikke være pensjonist for å kunne bli en av oss. Oppgavene er varierte og overkommelige, du velger selv graden av involvering, og det sosiale er også svært hyggelig.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: