Åpning av nye Huseby barneskole og Huseby ungdomsskole

-Skolene har blitt en storstue for hele bydelen, sier rektor ved Huseby Ungdomsskole Robert Flataas.

- Annonse -

SE FLERE BILDER NEDERST I SAKEN

Fredag 22. oktober var det offisiell åpning av både nye Huseby barneskole og nye Huseby ungdomsskole. Barneskolene erstatter tidligere Kolstad skole og Saupstad skole og ressurssenter.

Elevtallet er om lag 900 på de nye skolene, som er på 14 500 kvadratmeter fordelt på 3 og 4 etasjer. Prisen er på noe over 580 millioner kroner.

Ordfører Rita Ottervik stod for den offisielle åpningen.

–Neste år er det faktisk 50 år siden Kolstad skole ble åpnet. Det var derfor på høy tid at vi fikk nye og mer moderne bygg. Løsningen med å knytte barne- og ungdomsskolene sammen med en kulturakse synes jeg ble veldig bra, sa en opplagt ordfører.

Fornøyd var også rektor Inger Sagen Hasselø ved Huseby barneskole.

–Vi er opptatt av at elevene opplever tilhørighet til fellesskapet og at det også er skjermingsmuligheter i klasserommene.

Rektor ved Huseby Ungdomsskole Robert Flataas sier de nye skolebyggene i realiteten også er som et samfunnshus for bydelen.

-Det er skole fra 8 til 15. Etter det er det mange timer igjen til annet bruk. Dette har blitt et skikkelig nærmiljøsenter, sier Flataas

Ordfører Rita Ottervik fikk god kontakt du hun besøkte elevene ved A.C. Møller Tegnspråksenter (Foto: Stig O.H. Larssen)
Elevene viste en rekke imponerende akrobatiske ferdigheter i gymnastikksalen foran de inviterte gjestene (Foto: Stig O.H. Larssen)
Elever fra 2.- 10. trinn Huseby barne- og ungdomsskole fremførte «Vi»-sangen i aulaen etter at ordfører Rita Ottervik hadde foretatt den offisielle åpningen. (Foto: Stig O.H. Larssen)
Lærer og bibliotekansvarlig Kristin Sivertsen (t.v.) erklærer at alle nå befinner seg i det viktigste rommet – biblioteket! Ordfører Rita Ottervik midt i bildet (Foto: Stig O.H. Larssen)
Rektor Inger Sagen Hasselø (t. h.) ved Huseby barneskole bare måtte prøve denne myke, innbydende sofaen i ungdomsskolens arealer. (Foto: Stig O.H. Larssen)
Aksen forbinder barne- og ungdomsskolen. Den knytter samtidig viktige funksjoner sammen, så som det felles adkomstarealet, den store aulaen, kantine og kulturskolen. (Foto: Stig O.H. Larssen)
Jack Enters fra mu-sikklinja ved Heimdal vgs fikk sitt storband til å swinge godt på åpningsdagen (Foto: Stig O. H. Larssen)

 

 

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ